Atentie, soferi: puteti ramane (si) fara masina!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.01.2013 15:03 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În perioada 14-18 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier împreună cu specialiştii Registrului Auto Român- Agenţia Timiş vor organiza acţiuni comune pe raza judeţului, în scopul reducerii evenimentelor rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.
Pe parcursul acţiunilor vor fi verificate mecanismul de frânare, sistemul de direcţie, instalaţia de iluminare/semnalizare şi reglajul acesteia, autenticitatea seriilor de identificare a autovehiculelor, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu starea tehnică, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, precum şi utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora.
În cazul în care se constată defecţiuni tehnice de natură a pune în pericol grav siguranţa circulaţiei, autoturismele respective vor fi imobilizate.
***
În perioada 7-10 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.
Astfel, au întocmit 13 dosare penale, conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, care nu posedau permise de conducere, precum şi celor care se deplasau cu autoturisme neînmatriculate pe drumurile publice.
Au fost aplicate 852 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 319 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 133 pentru neutilizarea centurii de siguranţă pe timpul deplasării.
Totodată au fost reţinute în vederea suspendării 125 de permise de conducere, dintre care 67 au fost pentru  neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.
Au fost reţinute şi permisele şoferilor care au fost depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, care nu au respectat semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric sau regulile de efectuare a manevrei de depăşire.
Au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare pentru conducerea pe drumurile publice a unor autovehicule cu defecţiuni tehnice.
În zilele de week-end poliţiştii rutieri vor continua acţiunile în scopul combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe  şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi totodată, vor desfăşura activităţi în scopul impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare şi efectuarea manevrei de depăşire.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.