Atentie, soferi! Vine Recensamantul de circulatie rutiera...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.04.2015 11:24 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara anunta participantii la trafic ca in zilele de 20 si 28 aprilie 2015 in intervalele orare 8,00-12,00 si 12,00-18,00, va avea loc recensamantul de circulatie rutiera pe autostrazile de pe raza judetelor Arad, Hunedoara si Timis, precum si pe toate drumurile nationale de pe raza judetelor Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Mehedinti si Timis.
Posturile in care se desfasoara recensamantul de circulatie rutiera vor fi semnalizate printr-un jalon asezat pe partea dreapta a drumului pe care se va monta o placuta cu numarul postului.
Amplasarea posturilor se va face in afara platformei drumului, neafectand traficul rutier.

Luni, 20 aprilie 2015, ora 8:00, va fi demarat recensamantul traficului rutier care circula pe teritoriul Romaniei, indiferent de ţara in care sunt inmatriculate.
Acţiunea are loc ca urmare a recomdarii Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi se va desfaşura in toate ţarile Uniunii Europene.

Inregistrarile de trafic se desfaşoara dupa un calendar prestabilit (conform Anexa- vezi Galerie Foto), timp de zece zile, in diferite perioade ale anului, respectiv doua zile in luna aprilie, doua zile in luna mai, trei zile in luna august, o zi in luna octombrie şi doua zile in luna noiembrie.
Recensamantul traficului rutier se va incheia in data de 14 noiembrie 2015, ora 20:00.

Efectuarea inregistrarii circulaţiei rutiere pe reţeaua de drumuri publice se va realiza printr-o metoda combinata, manual-automat.
Aceasta metoda prevede inregistrari automate, cu caracter permanent, folosind contori de trafic rutier şi inregistrari manuale, pe formulare.
Pe intreaga reţea de drumuri publice vor fi inregistrate vehiculele in 3.350 posturi de recenzare, din care 960 de posturi pe reţeaua de drumuri naţionale şi 2.390 posturi pe reţeaua de drumuri judeţene şi comunale.
Inregistrarea circulaţiei pe reţeaua de drumuri naţionale va fi realizata de catre CNADNR SA,  prin unitaţile sale din teritoriu, respectiv Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri.
Inregistrarea circulaţiei pe reţeaua de drumuri judeţene şi comunale se va efectua de catre autoritaţile locale, respectiv Consiliile Judeţene, cu coordonare tehnica şi metodologica din partea CNADNR SA.    

Colectarea electronica a datelor de trafic recenzate, de pe intreaga reţea de drumuri publice interurbane din Romania, se face de catre CNADNR - CESTRIN, care le va prelucra şi organiza statistic.
Recenzarea traficului rutier se efectueaza periodic, o data la cinci ani şi are drept scop  determinarea repartiţiei şi evoluţiei in timp a traficului de vehicule de marfa şi persoane pe reţeua de drumuri publice interurbane din Romania şi stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia.
Astfel, vor fi monitorizate urmatoarele tipuri de vehicule: biciclete şi motociclete, autoturisme, microbuze, autocamionete şi autospeciale pana la 3,5 tone, autocamioane şi derivate cu doua, trei şi patru axe, autovehicule tip TIR, autobuze, tractoare, autocamioane cu remorca şi vehicule cu tracţiune animala.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.