Au inceput lucrarile in Piata Balcescu. Vezi ce restrictii de trafic vor fi!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.08.2013 17:08 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Începând cu data de 3 august 2013 au demarat lucrările de reorganizare a geometriei intersecţiei Piaţa Bălcescu.

Restricţiile de trafic vor fi aplicate în 3 etape.
Etapa 1 - se închid complet bretelele de circulaţie din partea laterală a pieţei. Circulaţia se desfăşoară normal pe benzile din mijlocul intersecţiei.
Etapa 2 - se deschid traficului bretelele de circulaţie şi se lucrează cu restricţii la benzile din mijlocul intersecţiei
Etapa 3 - se reamenajează alveolele si staţiile de taxi cu restricţii parţiale de circulaţie în zonă afectată
Lucrările vor fi urgentate astfel încât, deşi termenul de execuţie este 4 luni,  până la începerea anului şcolar acestea să fie finalizate.
Valoarea lucrării este de 1.114.959 lei, iar acestea sunt realizate de către SC PORR CONSTRUCT SRL.

Intersecţia este amplasată în partea centrală a oraşului şi face legătura între str. Porumbescu, str. Independenţei, str. Protopop G. Dragomir, str. 1 Decembrie şi blv. Mihai Viteazu.
Circulaţia rutieră prin intersecţie se va realiza pe un carosabil pe 2 benzi de circulaţie pe sens, direcţiile fiind separate de o insulă centrală.
Se vor amenaja benzi care permit întoarcerea în intersecţie la capătul nord -estic şi sud -vestic.
Intersecţia va funcţiona pe principiul cedează trecerea la toate intrările în intersecţie.
În dreptul liniilor de tramvai se vor monta indicatoare ce reglementează prioritatea circulaţiei tramvaielor.
În dreptul Liceului Grigore Moisil (Şc. Gen. Nr.22) şi a bisericii se vor amenaja 41 locuri de parcare.
Se vor amenaja staţii de taximetre pe str. C. Porumbescu şi alveole pentru transportul în comun pe blv. Mihai Viteazul pentru staţiile de autobuz.
Pentru circulaţia pietonală se prevăd trotuare şi platforme pietonale amplasate în funcţie de limitele de proprietate existente.
Pentru circulaţia bicicliştilor se vor realiza piste de biciclete care să asigure circulaţia fluentă între Bulevardul Mihai Viteazul şi strada Ciprian Porumbescu.

Pentru carosabilul existent se va înlocui stratul de asfalt, iar carosabilul nou va avea următoarea structură rutieră: strat de nisisp 7 cm, fundaţie de balast 30 cm, strat de piatră spartă 30 cm şi îmbrăcăminte bituminoasă în 2 straturi.
Trotuarele se vor realiza din pavaj de beton, iar parcările cu îmbrăcăminte din beton asfaltic.
La marginea părţii carosabile se vor realiza rigole carosabile din beton pentru asigurarea colectării apelor meteorice şi dirijarea lor spre gurile de scurgere, carosabilul va fi încadrat de borduri de beton.
Datorită reamenajării intersecţiei vor fi necesare reglementări şi mutări de stâlpi atât pentru iluminatul public, cât şi pentru reglementarea reţelei de susţinere a firului de contact pentru transportul în comun.
O parte dintre stâlpi se vor muta şi se vor monta şi stâlpi noi.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.