Aur pentru Timisoara la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.10.2013 20:17 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Lotul de informatica al Romaniei a obţinut patru medalii la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale (CEOI), desfaşurata in intervalul 13 — 18 octombrie, in Croaţia (Primoşten).
Elevii romani se intoc acasa cu o medalie de aur, o medalie de argint şi doua medalii de bronz.
Medalia de aur a fost cucerita de Andrei Heidelbacher, elev in clasa a XII-a la Colegiul Naţional 'C. D. Loga' din Timişoara, in timp ce medalia de argint i-a revenit lui Mihai Popa, elev in clasa a XII-a la Colegiul Naţional 'Fraţii Buzeşti' din Craiova.
Medaliile de bronz au intrat in posesia lui Daniel Posdarascu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatica din Bucureşti), respectiv Silviu-Emil Popescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional 'Grigore Moisil' din Bucureşti).
Trei din cei patru elevi ai lotului deplasat in Croaţia au reuşit, in 2013, şi alte performanţe remarcabile pe plan internaţional: Andrei Heidelbacher — medalie de argint la Olimpiada Internaţionala de Informatica, Mihai Popa — medalii de bronz la Olimpiada Internaţionala şi Olimpiada Balcanica de Informatica şi Silviu-Emil Popescu, medalie de argint la Olimpiada Balcanica de Informatica.
La ediţia a XX-a a acestui concurs au participat 45 de concurenţi din 12 ţari.
Conform regulamentului, fiecare stat poate inscrie in concurs o echipa formata din maximum 4 elevi a caror varsta nu depaşeşte 19 ani la data concursului.
Elevii romani revin in ţara sambata, 19 octombrie, la ora 23.45, pe Aeroportul Internaţional 'Henri Coanda'.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.