Autorizatie de CONSTRUIRE pentru Lotul 4 al Autostrazii LUGOJ-DEVA. Au fost parafate si LUCRARILE NEAUTORIZATE!..

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.03.2017 13:12 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

A fost emisa Autorizaţia de construire pentru Lotul 4 al Autostrazii Lugoj – Deva, parte integranta a Coridorului IV Pan European.
Lotul 4 al Autostrazii Lugoj – Deva are o lungime de 22,653 km.
Traseul traverseaza teritoriile administrative ale comunelor Gurasada, Ilia, Branişca şi Şoimuş din judeţul Hunedoara.
 
Lucrarile autorizate cuprind şi lucrarile executate in anul 2015 fara autorizaţie de construire care, prin aplicarea prevederilor OUG nr 7/2016, au fost expertizate şi declarate conforme cu proiectul tehnic, şi menţinute prin aprobarea Ordinului de ministru nr. 288/2.03.2017.
 
In prezent, Lotul 4 este realizat in proporţie de 48 %, fiind efectuate o parte din lucrarile drum, de arta şi de consolidare.
Dupa ce Compania  Naţionala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va transmite antreprenorului ordinul de incepere a lucrarilor, acestea vor fi continuate intr-un mod susţinut.
 
Autorizaţia de construire include şi realizarea unui nod rutier la Şoimuş, precum şi a unui centru de intreţinere.
Acest tronson de autostrada se va conecta cu Lotul 3 al Autostrazii Lugoj – Deva, in zona Nodului rutier Ilia şi cu Autostrada Deva – Oraştie, in zona Nodului rutier Şoimuş.  
Odata cu deschiderea şantierului de lucru, s-au creat premisele pentru aproximativ 500 de locuri de munca.
Valoarea totala a investiţiei este de 419,4 milioane lei, din care 280,2 milioane lei reprezinta suma alocata lucrarilor menţionate in autorizaţie.
 
Zilele trecute, au fost deschişi circulaţiei rutiere 15 kilometri din Lotul 2 al Autostrazii Lugoj – Deva, intre localitaţile Traian Vuia si Margina.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.