Autostrazile Ungariei si... Romaniei se interconecteaza!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.07.2015 14:19 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Guvernul a aprobat printr-o Hotarare, deschiderea punctului de trecere a frontierei Nadlac II (Romania) – Csanadpalota (Ungaria) pentru traficul internaţional de persoane şi marfuri.
Conform acestei Hotarari, prin punctul de trecere al frontierei Nadlac II- Csanadpalota este interzis transportul de marfuri care trebuie supus controlului fitosanitar şi veterinar, transportul de marfuri periculoase, precum şi tranzitul vehiculelor lente.
O alta Hotarare adoptata de Executiv, stabileşte suplimentarea bugetului MAI, pentru Inspectoratul General al Poliţiei de Frontiera, pentru achiziţionarea de echipamente necesare completarii dotarii şi operaţionalizarii Punctului de trecere a frontierei  Nadlac II (Romania) – Csanadpalota (Ungaria).
Suma totala destinata acestuia este de 280.000 lei şi este asigurata din Fondul de rezerva bugetara la dispoziţia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2015.

###

Guvernul a aprobat, printr-un Memorandum, semnarea unui acord bilateral intre Romania şi Ungaria cu privire la infiinţarea unui nou punct de trecere a frontierei de stat romano-ungare.
Noul punct de frontiera urmeaza sa lege Romania de Ungaria prin interconectarea autostrazilor A1 şi M43, intre localitaţile Nadlac (Romania) şi Csanadpalota (Ungaria).
Noul punct de frontiera va facilita atat traficul internaţional de persoane, cat şi traficul internaţional de marfuri, introducand, totodata, şi o limita de greutate de 7,5 tone in privinţa traficului prin punctul de la Nadlac- Nagylak.
In prezent, intre Guvernul Romaniei şi Guvernul Republicii Ungare este in vigoare Acordul semnat la Bucureşti, la 21 decembrie 2006, pentru aplicarea Convenţiei dintre Romania şi Republica Ungara privind controlul traficului rutier şi feroviar, semnata la Bucureşti la 27 aprilie 2004.

In acelaşi timp, guvernul a aprobat, printr-o hotarare, acordul incheiat intre Romania şi Ungaria privind interconectarea la frontiera de stat romano-ungara a unei infrastructuri transfrontaliere de reţea optica.
Acordul reglementeaza interconetarea reţelei optice prevazute prin proiectul “Boundless World-Establishing an NGA Telecommunications Network between Bekes Sub Region and Bihor County“ la frontiera de stat romano-ungara, intre punctele de trecere a frontierei dintre localitatea Borş din Romania şi localitatea Artand din Ungaria, in limita a 100 de metri faţa de frontiera de stat.
Prin implementarea acestui acord, se va realiza o reţea funcţionala de comunicaţii electronice pe fibra optica de care vor beneficia instituţiile statului, asociaţiile neguvernamentale, societaţile comerciale şi populaţia din localitaţile Borş, Santaul Mic, Santaul Mare, Biharia, Cauaceu şi Cetariu şi interconectarea acestei reţele cu reţeaua de telecomunicaţii din Ungaria.
Construirea reţelei de cablu optic se va realiza de fiecare parte pentru porţiunea de reţea aflata pe teritoriul propriului stat.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.