Autoturisme de lux europene dezmembrate in Arad, Deva si Oradea

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.02.2013 14:38 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Arad - Mai multe persoane suspectate că au închiriat din diferite state europene mai multe autoturisme de lux pe care ulterior le-au dezmembrat şi vândut ca subansamble au fost depistate de poliţişti şi procurori. Prejudiciul estimat este de 250.000 de euro.
Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Arad şi procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Arad au destructurat o grupare infracţională suspectată de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
Din investigaţii a rezultat faptul că, în cursul anilor 2012 şi 2013, 18 persoane, din Arad, Deva şi Oradea, au închiriat din mai multe state europene (Cehia, Polonia, Austria, Germania, Slovenia, Spania şi Italia), prin intermediul unor cetăţeni italieni, 18 autovehicule de lux, pe care ulterior le-au dezmembrat şi vândut ca subansamble unor cetăţeni români sau firme de dezmembrări.
În cursul zilei de 16 februarie a.c., au fost efectuate 11 percheziţii domiciliare şi au fost puse în executare 15 mandate de aducere.
În urma acestor activităţi au fost ridicate 5 autovehicule, bani şi documente aparţinând autovehiculelor închiriate din străinătate.
Pentru cei 6 cetăţeni italieni suspectaţi de implicare în acest caz, urmează să fie emise mandate europene de arestare, aceştia fiind plecaţi din ţară.
De asemenea, 7 persoane din această grupare au fost reţinute, acestea au fost prezentate magistraţilor cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional şi înşelăciune cu consecinţe deosebit e grave în formă continuată.
Pe numele acestora instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.