Aventura, tunuri, TAB-uri, mitraliere si tunuri antiaeriene...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.09.2014 17:28 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Grupul Bega, condus de fraţii Emil şi Marius Cristescu, a inaugurat unul dintre cele mai mari parcuri de aventura din Romania, precum şi un loc de joaca pentru copii, ambele amenajate in cadrul complexului Arsenal Park de la Oraştie.
Obiectivele sunt parte a unui proiect de agrement in valoare de 6 milioane de euro, care mai include piste de biciclete, tiroliana, patinoar, skate park şi centru de agrement calare. Investiţiile in cele doua obiective - parcul de agrement şi locul de joaca - ajung la 3 milioane de lei.
Aventura Park Arsenal din Orastie dispune de 6 trasee de caţarat de dificultate progresiva, accesibile pentru diverse categorii de varsta si cu diverse abilitati sportive, 77 de platforme si elemente de catarare dispuse la inaltimi maxime ce ating de la 3 pana la 30 de metri.
Au fost amenajate doua trasee galbene pentru copii 8 ani+ si pentru incepatori, doua trasee verzi usoare, unul albastru de dificultate medie, considerat a fi cel mai placut si mai distractiv şi unul rosu, cu grad de dificultate ridicat, pentru cunoscatorii parcurilor de aventura.
Fiecare participant la aventura trebuie sa respecte regulamentul oficial al parcului care prevede folosirea obligatorie a unui echipament de securitate cu doua carabine, folosit in permanenta pe timpul parcurgerii oricarui traseu.
Parcul este deschis zilnic intre orele 10.00 – 20.00. Tarifele sunt cuprinse intre 30 si 40 de lei de persoana, pentru 3 ore de activitati.

Alaturi de parcul de aventura, in complexul Arsenal Park a mai fost deschis şi un loc de joaca pentru copii.
Cei mici vor gasi aici jocuri amuzante, interactive, interesante, jocuri care stimuleaza capacitatile intr-un mod pozitiv, destinate pentru activitati de grup sau individuale.
Echipamente pentru catarare, echilibristica, explorare, tunele, tobogane, carusele, leagane, balansoare, care dezvolta medii de inspiratie pentru joc si jocuri sunt alte elemente ale noii investiţii.
"Loc de joaca Arsenal" este prevazut cu piese de mobilier urban pentru adultii care supravegheaza copiii. Locul de joaca poate gazdui simultan peste 300 de copii.

"Marea problema a tuturor staţiunilor din Romania este ca nu prea ai ce face in ele. Staţiunile nu ofera posibilitaţi de distracţie pentru toţi membrii familiei. Şi atunci noi am preferat ca prima data sa dezvoltam partea de distracţie şi dupa aceea sa dezvoltam partea de cazare. Arsenal Park va deveni un parc de distracţie pentru toţi cei cazaţi in zona, inclusiv pentru alte staţiuni. Faptul ca este in apropiere de autostrada constituie un punct de oprire pentru toţi cei care vin cu familia şi trec spre Vest sau care vin din Vest şi trec spre Bucureşti", a declarat Marius Cristescu.

Structura de agrement care face obiectul proiectului in valoare de 6 milioane de euro cuprinde urmatoarele obiective aflate inca in faza de constructie: 9 kilometri de piste de biciclete si plimbare asfaltate, turn pentru sporturi extreme cu inaltimea de 40 de metri, de pe care va porni cea mai lunga tiroliana din tara, dar si un dispozitiv Powerfun pentru bungee jumping, patinoar sintetic, skate park din beton cu suprafata 1.500 de metri si un centru de agrement calare. Acestora li se vor adauga un centru Spa şi o sala de sport multifuncţionala.

"Acum se lucreaza la cei 9 kilometri de piste de biciclete, care vor fi gata pana la sfarşitul anului, skate park-ul şi patinoarul vor fi inaugurate pana la sfarşitul lunii octombrie şi centrul de echitaţie va fi deschis la sfarşitul lunii noiembrie. Tiroliana va deveni funcţionala la inceputul anului viitor, in aprilie va fi gata şi sala de sport şi aqua park-ul va fi inaugurat in iulie", a precizat Marius Cristescu.

Arsenal Park este un complex de vacanta cu 200 de lucuri de cazare in care turistii pot practica diverse activitati, printre care instructie militara, lupte de airsoft si paintball, tir cu arme foc, cu arme de airsoft si paintball, tir cu arcul, plimbari cu transportorul senilat, concursuri de drezina, inchiriere masini de golf, biciclete, go-kart bikes, segway etc. Spa-ul Arsenal Park dispune de o sala de fitness, saune finlandeze si cu infrarosu, o piscina cu dispozitive de masaj in apa si cu inot contracurent, o camera de relaxare si camere pentru masaj si tratamente corporale.
Intins pe o suprafata de 88 de hectare, Arsenal Park este si cel mai mare muzeu de tehnica militara din Romania in care sunt prezentate 70 de tunuri, TAB-uri, transportoare senilate, dispozitive antiracheta, mitraliere si tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanta militara, o locomotiva, trenuri de mina, un avion IAR’93, un avion AN-2 şi un MIG 21, dar şi un elicopter Kamov Ka 26.
Proiectul este co-finantat prin REGIO - Programul Operational Regional 2007-2013: Fondul European de Dezvoltare Regionala 55,33%, bugetul de stat 4,67%, iar restul, contributia beneficiarului (40%), in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.