Aveti un film de 3 minute? Hai la festival!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.02.2012 16:59 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Din 1991, Festivalul de Foarte Scurt Metraj „Très Courts” încearcă să promoveze filmul foarte scurt în întreaga lume.Ajuns în România din 2007 la iniţiativa Institutului Francez Cluj, acest festival a cunoscut de la an la an o extindere tot mai mare, fiind în prezent difuzat, simultan în luna mai, în aproximativ 80 de oraşe de pe glob, dintre care în jur de 25 de oraşe în România. 

Sub eticheta Around the Très Courts România sunt grupate filme în afara competiţiei internaţionale, realizate în România. Este o ocazie excelentă pentru cineaştii amatori sau profesionişti, studenţii la film şi arte vizuale, sau pentru cei care au pur şi simplu o idee genială pe care doresc să o arate lumii întregi, să îşi demonstreze talentul.
Aveţi timp până pe 9 martie 2012 pentru a trimite filmele voastre foarte scurte, în format DVD-video, însoţite de formularul de înscriere (disponibil pe site-ul festivalului www.trescourt.ro), la Institutul francez din Timişoara, bd. C. D. Loga nr. 46, cod 300020, Timişoara.
Filmele participante trebuie să fie produse în România, în ultimii doi ani, şi să aibă maxim 3 minute (în afara titlului şi a genericului). Toate genurile sunt acceptate: ficţiune, documentar, animaţie, filme experimentale sau realizate cu telefonul mobil... Participarea este gratuită.

În luna martie, un juriu format din specialişti ai audiovizualului, membri ai reţelei culturale francofone şi parteneri, va selecţiona în jur de 20 de filme româneşti care vor alcătui selecţia „Around the Très Courts România 2012”. Aceasta va fi proiectată în perioada 3-5 mai 2012, alături de selecţia internaţională, în aproximativ 25 de oraşe din ţară participante la festival. Larga difuzare a festivalului Très Courts în România este cel mai bun motiv pentru a participa în competiţie: filmele româneşti ajung la peste 6000 de spectatori din oraşe mici şi mari din toată ţara (lista oraşelor este disponibilă pe site).
Filmele româneşti selecţionate se vor întrece pentru Premiul juriului – decis de Juriul festivalului, pentru Premiul Publicului – decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiecţie a Festivalului din România. Aceste premii constau din trofee, smartphone-uri oferite de Orange si de un sejur de 3 nopţi la Cluj-Napoca în perioada Festivalului de Film Transilvania, cu participare la proiecţiile şi evenimentele TIFF.
Pentru prima dată în acest an, Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF) va acorda un premiu special celui mai bun film românesc care utilizează limba franceză şi/sau care abordează una dintre temele: drepturile omului, pace şi democraţie, diversitate lingvistică şi culturală, dezvoltare solidară şi durabilă, educaţie şi formare.
Premiul OIF are o valoare de 250 de euro şi este însoţit de o diplomă.
Regulamentul şi fişa de înscriere în festival, precum şi alte detalii sunt disponibile pe site-ul Très Courts Romania: www.trescourt.ro sau www.foartescurt.ro, secţiunea Regulament.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.