Avocat judecat pentru inselaciune

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.11.2015 16:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului CIOCU CIPARIAN - IOAN sub aspectul savarsirii a trei infractiuni de inselaciune.

La data de 24.09.2014, inculpatul Ciocu Ciprian - Ioan, in calitate de avocat in cadrul Baroului Arad, a fost angajat de o parte civila pentru formularea si sustinerea unei plangeri impotriva unui proces-verbal de contraventie, incasand, cu titlu de onorariu, suma de 230 lei.
Inculpatul nu i-a adus la cunostinta partii civile faptul ca are suspendat dreptul de a exercita profesia, nu a redactat si nu a promovat nicio cerere in justitie, inducand-o astfel in eroare si cauzandu-i un prejudiciu in suma de 2.730 lei, reprezentand contravaloarea onorariului de avocat (230 lei) si a amenzii contraventionale platite (2500 lei).
De asemenea, in lunile noiembrie 2014, decembrie 2014 si ianuarie 2015, inculpatul Ciocu Ciprian - Ioan, in aceeasi calitate, a primit in trei transe suma de 22.400 euro de la o parte civila care l-a angajat pentru formularea si sustinerea unei cereri de revizuire penala si a unei cereri de intrerupere a executarii pedepsei inchisorii.
Inculpatul nu i-a adus la cunostinta partii civile faptul ca are suspendat dreptul de a exercita profesia, nu a redactat si nu a promovat nici o cerere in justitie, i-a prezentat inscrisuri plasmuite  pentru a dovedi destinatia aparenta a sumelor de bani platite, inducand-o astfel in eroare si cauzandu-i un prejudiciu in suma de 22.400 euro, reprezentand contravaloarea sumei achitate.
In luna ianuarie 2015, inculpatul Ciocu Ciprian - Ioan a fost angajat de o parte civila pentru formularea si sustinerea unei cereri de liberare conditionata la o instanta de judecata din Arad, incasand cu titlu de onorariu suma de 1500 euro.
Inculpatul nu i-a adus la cunostinta partii civile faptul ca are suspendat dreptul de a exercita profesia, nu a redactat si nu a promovat nici o cerere in justitie, inducand-o astfel in eroare si cauzandu-i un prejudiciu in suma de 1500 euro, reprezentand contravaloarea sumei platite.
Dosarul a fost trimis, spre solutionare, Curtii de Apel Timisoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.