AVOCAT trimis in judecata pentru INSELACIUNE intr-o AFACERE de 100.000 euro

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.02.2017 12:02 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timişoara au finalizat urmarirea penala şi au dispus trimiterea in judecata a inculpatului FARCAŞ AUGUSTIN, avocat in cadrul Baroului Arad, pentru savarşirea infracţiunii de inşelaciune.

In rechizitoriul intocmit in cauza, procurorii au reţinut ca, in cursul anului 2015, persoana vatamata i-a solicitat inculpatului ajutorul pentru a vinde terenurile, in suprafaţa totala de 15 ha, moştenite de la mama sa. In acest sens, cei doi s-au intalnit in mun. Timişoara iar persoana vatamata a semnat o imputernicire avocaţiala.

Conform actului semnat, inculpatul era imputernicit sa negocieze vanzarea-cumpararea terenurilor şi sa incheie promisiunea de vanzare-cumparare, asumandu-şi obligaţia de a o informa pe persoana vatamata cu privire la toate demersurile efectuate. De asemenea, aceştia au convenit ca preţul vanzarii sa fie de 90.000 euro.

Ulterior, inculpatul a informat-o pe persoana vatamata ca a gasit un cumparator (cetaţean german) şi i-a solicitat sa se deplaseze la un birou notarial pentru a-l imputernici sa-i vanda terenurile. Totodata, acesta i-a inmanat un inscris intitulat 'Informare', ce prezenta aparenţa inregistrarii la Cabinetul Individual de Avocatura Farcaş Augustin sub nr. 46/14.05.2015, prin care o informa ca a gasit un cumparator care a acceptat preţul solicitat de ea, de 6000 euro/ha, sub condiţia incheierii unei promisiuni de vanzare, iar preţul integral urma sa fie achitat pana cel tarziu in data de 20.09.2015.

Dupa ce persoana vatamata s-a prezentat la biroul notarial şi s-a incheiat procura autentificata prin care il imputernicea pe inculpat sa-i vanda terenurile, acesta s-a deplasat la un alt birou notarial şi a incheiat promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare a terenurilor cu o alta persoana decat cea menţionata in inscrisul inmanat persoanei vatamate, incasand suma de 25.000 euro, pe care nu a mai predat-o niciodata acesteia.

La data de 08.10.2015 inculpatul, in reprezentarea persoanei vatamate, a semnat contractul de vanzare-cumparare autentic dar i-a spus persoanei vatamate ca nu a semnat inca actele şi nu a primit banii.

Conştientizand faptul ca inculpatul a inşelat-o, persoana vatamata i-a cerut dovezi iar acesta i-a prezentat mai multe inscrisuri false (notificari catre cetaţeanul german, raspunsul reprezentantului acestuia) pentru a o menţine in eroare cu privire la incercarile sale de a finaliza operaţiunea de vanzare a terenurilor.

Pe parcursul cercetarilor s-a constatat ca cetaţeanul german este o persoana neidentificata iar persoana indicata ca şi reprezentat al sau nu are cunoştinţa despre manoperele dolosive ale inculpatului, fiind un client mai vechi al acestuia.

Persoana vatamata s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 97.500 euro, din care 90.000 euro reprezinta preţul convenit pentru vanzarea terenului iar 7.500 euro contravaloarea subvenţiei de la A.P.I.A.

Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, Curţii de Apel Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.