Avocata care poate gratia talharii

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.11.2012 10:03 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara efectuează cercetări penale faţă de învinuiţii BALA PATRICIA LIANA, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, şi MARINEAŢĂ IONEL, în sarcina căruia s-a reţinut complicitatela infracţiunea de trafic de influenţă.

În perioada februarie - iunie 2012, învinuita Bala Patricia Liana a pretins de la trei persoane denunţătoare suma de 17.000 de euro susţinând că poate interveni pentru graţierea unei rude a persoanelor denunţătoare care era în executarea unei pedepse cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.
Bala Patricia Liana le-a comunicat denunţătoarelor că are influenţă la persoanele abilitate să examineze şi să avizeze cererea de graţiere individuală printr-un intermediar, membru în Parlamentul României. Din banii pretinşi, învinuita a primit de la denunţătoare suma de 10.000 de euro, în mai multe tranşe.
În demersul său, Bala Patricia Liana a fost ajutată de învinuitul Marineaţă Ionel care a intermediat atât relaţia cu persoanele denunţătoare cât şi pretinderea şi primirea sumelor de bani.
Învinuiţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.
La data de 22 noiembrie 2012, procurorii au dispus reţinerea învinuitei Bala Patricia Liana pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentată Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.
Faţă de învinuitul Marineaţă Ionel, procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi ţara pe un termen de 30 de zile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.