Bacteria ucigasa i-a bagat pe medici in sedinta

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.07.2013 12:49 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Amfiteatrul A al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara a găzduit o întâlnire medicală cu tema „Infecţia cu Clostridium difficile”.
Peste 100 de cadre medicale de la SCJUT, de la şefi de secţie, asistente şefe, până la rezidenţi, au fost informate despre măsurile de prevenţie, metode de depistare, conduita terapeutică împotriva bacteriei ucigaşe.
Directorul medical conf. univ. dr. Florin Bârsăşteanu, conf. univ. dr. Gabriel Popescu - de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” şi conf. univ. dr. Rafila Alexandru, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, au evidenţiat aspecte privind rolul favorizant al acestei infecţii – scăderea capacităţii de apărare a organismului la nivel general (tratamente imunosupresoare, boli neoplazice) şi local (intervenţii chirurgicale la nivelul colonului).
Totodată, s-au punctat şi câteva direcţii de acţiune, de la recunoaşterea problemei şi (in)formarea specifică, corectarea deficienţelor actuale ale sistemului medical care favorizează creşterea incidenţei bolii şi a gravităţii consecinţelor acesteia, precum şi asistenţa medicală eficientă în spitalele cu cazuri de Clostridium Difficile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.