BALENA ALBASTRA, varianta BANATEANA. O FATA de 13 ani a simulat ca e AMENINTATA si SANTAJATA...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.03.2017 15:35 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitaţii Organizate Timişoara – Serviciul de Combatere a Criminalitaţii Informatice, la data de 19 martie a.c., in urma publicarii unui articol in presa locala, s-au sesizat şi au demarat verificari pentru a stabili circumstanţele producerii incidentului.

In urma verificarilor efectuate, poliţiştii au stabilit ca incidentul nu a avut loc, minora de 13 ani simuland intreaga intamplare cu scopul de a-şi convinge parinţii sa-i achiziţioneze un alt telefon mobil.
Minora declarase ca ar fi fost ameninţata şi şantajata, prin intermediul telefonului mobil, de catre administratorii jocului online Balena albastra.

Balena Albastra este un joc din mediul online care ii manipuleaza pe tineri sa completeze 50 de sarcini pe parcursul a 50 de zile.
Obligaţiile pe care le primesc jucatorii se pare ca au implicaţii daunatoare pentru adolescenţii cu probleme emoţionale.
Jocul a devenit tot mai cunoscut cu ajutorul reţelelor de socializare, fiind considerat responsabil de sinuciderile tot mai numeroase din randul tinerilor.
Iniţial, se spune, jocul a luat amploare in Rusia, unde ar fi cauzat peste 130 de victime...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.