BANATEANUL care a vazut OZN-uri. Cate INTALNIRI cu EXTRATERESTRI au fost in ROMANIA din secolul 16 pana in prezent?...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.12.2017 10:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Editura Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, lanseaza volumul OZN-uri  deasupra Romaniei scrisa de Dan D. Farcaş.
Alaturi de autor, la evenimentul care va avea loc miercuri 6 decembrie 2017, de la ora 19.00,  la Libraria Humanitas de la Cişmigiu, se vor afla Dumitru Prunariu, cosmonaut, Alexandru  Mironov, jurnalist de ştiinţa, şi Gheorghe Cohal, director executiv ASFAN.

OZN-uri deasupra Romaniei işi propune ca prim obiectiv prezentarea unei selecţii reprezentative  a observaţiilor şi intalnirilor de tip OZN din Romania, din secolul al XVI-lea pana in prezent. 

Apoi, include o istorie a ufologiei din ţara noastra, prezentand şi personalitaţile din acest  domeniu, care au cules şi examinat cea mai mare parte a cazurilor selectate.
A treia parte a lucrarii este o incercare de a inţelege ce se intampla in spatele fenomenului  OZN, in general, ilustrata foarte bine de cazurile romaneşti şi evidenţiind inrudirile cu  evenimente folclorice, religioase, paranormale etc.
In final, autorul expune şi o ipoteza personala, pentru a explica cele observate, dincolo de  simplismul clişeelor promovate in prezent in mediile de informare.

„O carte extraordinara, conţinand o multitudine de detalii fascinante asupra unui mare numar de  cazuri, de la observaţii facute de piloţi, pana la intalniri cu entitaţi extraterestre. Bogaţia  detaliilor o face valoroasa pentru oricine e interesat de acest domeniu." - Nick Pope, şeful  proiectului OZN al Ministerului Apararii din Regatul Unit, 1991–1994
„O lectura esenţiala pentru pasionaţii de acest subiect. O carte bine documentata, care  evidenţiaza importanţa observaţiilor OZN, petrecute de-a lungul istoriei Romaniei şi nerelatate  pana in prezent." - John Hanson, editor/autor al seriei de volume Haunted Skies din Marea  Britanie

Dan D. Farcas, nascut in 1940, la Resita, este absolvent de matematica si fizica la  Universitatea din Timisoara si are un doctorat in matematica si informatica la Universitatea  din Bucuresti.

A urmat cursuri de informatica la firma IBM din Franta şi Germania şi la Sophia Antipolis din  Franta.
Informatician, din 1962, la Institutul politehnic din Timisoara, la primul calculator  alfanumeric romanesc, MECIPT-1, pe care a realizat, intre altele, simulari de retele neuronale  si de sisteme biologice, in premiera pentru Romania.
Incepand din 1968, la CEPECA Bucuresti, a predat cursuri de informatica, a condus si a  participat la numeroase proiecte de informatizare, unele de nivel national, in special in  managementul sanatatii, al cercetarii si al proceselor industriale.

A fost director la  Institutul Roman de Management (1990), director si director adjunct al Centrului de Calcul si  Statistica Sanitara (1992-2002, cu intreruperi), consilier temporar al Organizatiei Mondiale a  Sanatatii si expert al Comisiei Europene, pentru informatizarea ocrotirii sanatatii in Romania. 

Este cercetator principal I si a fost consilier/expert I la Directia Generala de Politica  Stiintei si Management din Ministerul Cercetarii si Tehnologiei (1994-2000).
Din 1991, a fost membru corespondent, iar din 1993 este membru titular al Academiei de Stiinte  Medicale.
Vicepresedinte al Societatii Romane de Informatica Medicala in perioada 1991-2010.

Membru  fondator in 2006 al Centrului de Studii pentru Stiintele de Granita, in cadrul Comisiei  Nationale a Romaniei pentru UNESCO.
Din 2013, este membru al Comitetului Roman de Istoria si Filosofia Stiintei si Tehnicii al  Academiei Romane.
Din anul 1998 a fost vicepresedintele, iar din 2011 este presedintele Asociatiei pentru Studiul  Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate (ASFAN).
A publicat in Romania si in strainatate circa 30 de carti, despre informatica, eseuri  filosofice, extraterestri, OZN-uri, memorialistica, SF etc., peste 1.200 de articole,  majoritatea de popularizare, si a participat la numeroase dezbateri radio si TV, in tara si  strainatate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.