Banateni, scoateti paltoanele!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.10.2012 13:36 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

În intervalul 28 - 30 octombrie, în zona Banatului se produce o răcire accentuată: mediile maximelor diurne vor scădea de la 18 grade până la aproximativ 7 grade, iar minimele nocturne vor coborî spre 1...2 grade.
În intervalul 31 octombrie - 2 noiembrie vremea se va încălzi treptat, pentru ca începând cu data de 3 noiembrie valorile termice să scadă de la o zi la alta, vremea devenind normală termic în ultimele zile ale perioadei de prognoză, cu maxime, în medie, de circa 12 grade şi minime de 4 grade.
Precipitaţii mai importante cantitativ se vor semnala în intervalul 4-8 noiembrie, dar probabilitatea lor de producere se menţine în cea mai mare parte a intervalului.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.