Banca Mondiala da lectii de finantare la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.11.2013 15:24 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR VEST) organizeaza miercuri, 6 noiembrie 2013, impreuna cu Banca Mondiala, un seminar de consultare dedicat reprezentanţilor autoritaţilor publice locale şi ai mediului privat din Regiunea Vest (beneficiari de finanţare nerambursabila). Seminarul va avea loc in Sala de Consiliu a ADR Vest incepand cu ora 10.
Intalnirea are loc ca urmare a contractului de asistenţa iniţiat de Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Adminsitraţiei Publice care a contractat Banca Mondiala pentru realizarea unor studii şi a unor analize ce vor genera propuneri pentru noua perioada de finanţare.
Evenimentul de la Timişoara face parte dintr-o serie de evenimente similare organizate in toate regiunile de dezvoltare ale Romaniei pentru a da posibilitatea tuturor celor care au accesat fonduri nerambursabile şi celor care intenţioneaza sa faca acest lucru in cadrul noii perioade de programare sa aduca soluţii de imbunataţire ale procesului de alocare şi gestionare a acestor fonduri astfel incat sa se asigure o rata de absorbţie cat mai mare.
Documentele care constituie baza dezbaterii sunt cinci studii realizate de Banca Mondiala, la solicitarea Ministerului Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice, avand urmatoarele teme centrale: Identificarea modelelor de selecţie a proiectelor POR 2014 - 2020, Polii de creştere – Faza urmatoare, Oraşe competitive – Soluţii pentru creşterea sustenabila şi incluziva a Romaniei, Sprijinul acordat de Autotitatea de Management/Organismele Intermediare solicitanţilor şi beneficiarilor POR, Colaborarea şi comunicarea dintre Autoritatea de Management şi Organismele Intermediare in cadrul Programului Operaţional Regional.
Cele 5 studii vor fi disponibile pe pagina de internet a ADR Vest www.adrvest.ro, la sectiunea PLANIFICARE 2014 – 2020, dupa finalizarea consultarilor din regiunile de dezvoltare şi intocmirea - de catre Banca Mondiala - a propunerii finale ce va fi inaintata MDRAP.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.