Barbatii crestini din Timisoara serbeaza Ziua Tatalui in Parcul Copiilor

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.05.2015 12:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Asociaţia Barbaţilor Creştini din Romania impreuna cu diverşi colaboratori şi susţinatori lanseaza campania naţionala „Alo! Tata! – Orice copil işi doreşte un tata stabil!” cu ocazia sarbatoririi Zilei Tatalui in Romania, duminica, 10 Mai 2015.
Lansarea este marcata de un program special de ziua tatalui organizat in Parcul Copiilor Ion Creanga din Timişoara intre orele 10 şi 18, intrarea fiind libera.

Evenimentul, numit „Alo! Tata! E ziua ta!” se afla la prima ediţie şi are ca scop conştientizarea opiniei publice cu privire la responsabilitaţile unui tata şi impactul acestuia in creşterea, dezvoltarea şi formarea armonioasa a copilului sau.
„Evaluarile stiintifice şi de teren ale asistenţilor sociali au descoperit ca in familiile lipsite de prezenţa tatalui, copiii devin vulnerabili social, sunt predispusi la comportamente deviante si au o stima de sine scazuta” declara conf.univ.dr. Cosmin Goian, Director - Departament Asistenţa Sociala, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, Universitatea de Vest din Timişoara.

Taţii prezenţi vor avea oportunitatea sa se implice alaturi de copiii lor in diferite activitaţi sportive, distractive precum şi ateliere de lucru manual printre care: Cursa cu obstacole, Teatru de papuşi, Diverse activitaţi de lucru manual, Concursuri, Fotbal de strada, Atelier de olarit, tamplarie, instalaţii, Graffiti pe tema zilei — cu Flaviu ROUA, Maşina Prieteniei - cu peste 30 de jocuri diverse, Recitale muzicale de diverse genuri şi bineinţeles — Karaoke.
Admiratorii de autovehicule vor putea admira maşinile speciale din cadrul serviciilor de Pompieri, Salvare şi Tubulara 4x4, cat şi „Zorro”, un offroader de excepţie construit de catre baieţii de la Centrul Educativ Buziaş, din piese abandonate la Remat.

De asemenea, pe parcursul zilei, o echipa de cercetatori din cadrul UVT, Facultatea de Sociologie vor solicita participanţii la eveniment sa participe la realizarea unui sondaj asupra percepţiei rolului tatalui in familia şi societatea romaneasca contemporana.

Alin Padureanu, preşedintele Asociaţiei Barbaţilor Creştini din Romania, declara: „Evenimentul „Alo! Tata! E ziua ta!” incapsuleaza esenţa campaniei naţionale „Alo! Tata! – Orice copil işi doreşte un tata stabil” prin care dorim sa incurajam implicarea taţilor in formarea copiilor şi rolul central pe care tatal il joaca in cadrul familiei şi societaţii. Indiferent de atitudine şi abordare, prin implicare sau neimplicare, inevitabil un tata işi influenţeaza copilul sau copiii. Iniţiativa noastra işi propune sa motiveze taţii la a se implica in creşterea copiilor lor, sa fie parte activa in modelarea acestora.”

Campania işi propune ca anul viitor evenimentul de la Timişoara sa fie implementat şi in alte localitaţi din Romania.
In acest scop se va lansa o pagina de internet (www.alotata.ro) pentru “ambasadorii“ „Alo! Tata!” care va servi ca platforma de resurse legate de rolul tatalui in familie şi societate: articole, idei de jocuri şi activitaţi, concursuri, calendar de evenimente, clubul taţilor — sTaţi la cafea, club ce va debuta in data de 23 Mai intre orele 10—12 tot la Parcul Copiilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.