Barza somaleza a poposit la Maternitatea Bega

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.10.2011 11:59 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Maternitatea Bega din Timşoara a fost gazda, în săptămâna care tocmai s-a încheiat, unui eveniment ceva mai deosebit. 

În fond, tot despre o naştere este vorba, de un băieţel, numai că părinţii sunt somalezi aflaţi în tranzit la Centrul de Refugiaţi din Timişoara, unde sunt găzduiţi de câteva luni.
Pe data de 8 mai 2008, în urma unor negocieri intense, Guvernul României, UNHCR şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), au semnat un Acord tripartit, pentru înfiinţarea unui Centru de Tranzit în Regim de Urgenţă (CTU) în Timişoara.
CTU poate caza un număr maxim de 200 de persoane a căror perioadă maximă de şedere pe teritoriul României este de 6 luni. În acest timp, UNHCR face demersurile necesare pentru relocarea acestora. Pe timpul şederii lor, refugiaţii îşi petrec timpul participând la cursuri de limbă şi de orientare culturală pentru a se integra mai uşor în ţara de relocare.
Până în septembrie 2011, un număr de peste 800 de refugiaţi au fost cazaţi în CTU şi alţi 643 au fost relocaţi în SUA, Canada, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Australia şi Suedia.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.