BEBE, DIAMOND si ROCKY, din VESTUL ROMANIEI sunt gata sa SALVEZE VIETI OMENESTI

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.03.2017 16:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Plutonierul major Robert Kulcsar, de la Detaşamentul de Pompieri Deva, cu cainele de cautare Bebe, precum şi plutonierul major Graţian Dincşorean, de la Detaşamentul  de Pompieri Oraştie, cu cainii de cautare şi salvare Diamond şi Rocky, au participat, in perioada 8-12 martie, la Cluj-Napoca, la Tabara Naţionala organizata de Asociaţia Caini de Salvare Transilvania.

Bebe, ciobanescul german, in varsta de 3 ani şi 6 luni, este cainele de serviciu al ISU Hunedoara, in timp ce Diamond, ciobanescul belgian malinois, in varsta de cinci ani, şi mezinul Rocky, ciobanescul german de 2 ani şi jumatate, sunt cainii unui pompier din Orastie pasionat de dresaj.

Cainii au fost provocati sa identifice victime ipotetice situate in daramaturi, in padure sau in cutii aflate la mai bine de un metru deasupra solului.
Stagiul de pregatire a presupus participarea la atelierele de misiuni, direcţionare şi motivare.

”Echipele de cautare-salvare canina s-au dovedit vitale in efortul de scoatere de sub daramaturi a supravieţuitorilor in urma cutremurului produs in vara anului trecut in Italia centrala, ce a lasat in urma 308 morţi şi peste 1.500 de raniţi. La operaţiunile de cautare – salvare au participat 70 de caini, special antrenaţi, care au identificat şi au facut posibila salvarea de sub daramaturi a sute de raniţi”- a subliniat inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean.

La eveniment au participat 28 de oameni şi 38 de caini ce au exersat timp de 4 zile in terenurile de pregatire puse la dispoziţie de CST.

Foto: ISU Hunedoara

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.