Bebelus agresat de tata

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.03.2012 11:33 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În noaptea de 10/11.03.2012, poliţiştii au fost sesizaţi de către reprezentanţii Spitalului de Copii Louis Ţurcanu din Timişoara, cu privire la faptul că la spital a fost adus cu ambulanţa un copil în vârstă de doar şase săptămâni, care prezenta mai multe leziuni pe tot corpul.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie, care din verificările efectuate şi din discuţiile purtate cu mama copilului au stabilit că în data de 10.03.2012 , în jurul orei 20, a culcat copilul, iar noaptea, în jurul orei 1, când s-a trezit, a constatat că acesta nu se mai afla în pătuţ.

Mergând la bucătărie, l-a văzut pe soţul său, A. ALEXANDRU, de 33 de ani, care avea copilul în braţe, bebeluşul prezentând vânătăi şi urme de sânge, motiv pentru care a sunat la ambulanţă pentru a fi transportaţi la spital.

În faţa anchetatorilor, tatăl minorului, a recunoscut că şi-a agresat fizic fiul pe motiv că acesta plângea şi nu dorea ca soţia sa să fie trezită din somn.
În urma examinării medico-legale medicul specialist a stabilit că pentru leziunile suferite, bebeluşul necesită 50 de zile îngrijiri medicale, dar nu i-a fost pusă viaţa în pericol.
Pentru fapta sa A. Alexandru a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului şi vătămare corporală în formă gravă.
Tatăl agresor va fi prezentat astăzi Parchetului de pe Lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de arestare preventivă.

***

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, la data de 12 martie 2012, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul ANDRECA ALEXANDRU (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală şi rele tratamente aplicate minorului. Totodată, procurorii au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestuia, cerere admisă de magistraţii Judecătoriei Timişoara, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru 29 zile.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a reieşit următoarea stare de fapt:

În noaptea de 10-11.03.2012, inculpatul şi-a lovit fiul în vârstă de numai 6 săptămâni cu palmele peste faţă, cu pumnul în zona abdominală şi în spate, după care l-a tras cu putere de braţul drept, provocându-i sugarului o fractură deschisă de umăr. În acest context, victima a suferit vătămări ale integrităţii corporale care i-au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică şi care vor necesita 50 de zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.