Becurile de la Universitatea de Vest consuma energie electrica la jumatate de pret

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.04.2014 15:10 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Universitatea de Vest din Timişoara a realizat o economie de 48% la factura de energie electrica in luna martie 2014, faţa de aceeaşi luna a anului precedent, dupa ce a decis achiziţionarea acesteia pe platforma Bursei de Marfuri.

Astfel, daca in martie 2013 UVT platea pentru energia electrica 44.542 de euro, in martie 2014 factura a fost cu 48% mai mica, de 23.278 euro.
    
In 2014, a intrat in vigoare noul contract care prevede furnizarea energiei electrice la un preţ de 167,85 lei/ Mwh, cu 53% mai mic.
Aceasta inseamna o reducere semnificativa faţa de contractul precedent, in cadrul caruia aceleaşi prestaţii erau executate la un preţ de 361,4lei/MWh.
La aceasta procedura de achiziţie publica au participat un numar de 12 ofertanţi.

“Ne-am propus reducerea şi eficientizarea cheltuielilor, fara a afecta activitatea Universitaţii. Iata ca rezultatele se vad prin cumpararea energiei electrice de pe bursa. Mergem şi mai departe şi vizam achiziţia de gaze naturale de pe Bursa, la un preţ mai mic decat cel pe care il platim acum. Profitam de concurenţa de pe piaţa pentru a eficientiza cat mai mult utilizarea banilor”, a declarat rectorul Universitaţii de Vest din Timişoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Universitatea de Vest din Timişoara se afla in momentul de faţa in procedura de achiziţie şi licitaţie, pe Bursa de Marfuri, pentru achiziţionarea de gaze naturale la un preţ redus faţa de cel actual. Procedurile sunt estimate a fi finalizate in decursul unei luni.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.