Bega s-a infuriat dupa alegerile locale

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.06.2012 12:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

În ultimele 48 de ore, partea de est a judeţului Timiş s-a confruntat cu precipitaţii cu caracter torenţial, de aproximativ 80 l/mp, care au determinat inundaţii şi, implicat, pagube materiale semnificative.Forţele ISU Timiş au intervenit prompt, încă din noaptea de 10.06.2012, la această oră situaţia revenind la starea de normalitate.

Inundaţiile au avut loc pe râul Bega, mai exact pe sectorul Făget - Balinţ – Chizătău, unde, începând cu seara zilei de 10.06.2012, debitul apei a crescut, afectând numeroase localităţi. Scurgerile de apă au adus aluviuni, mâl, bolovani şi crengi de copaci, care au agravat şi mai mult situaţia. Cele mai mari probleme au fost înregistrate în localităţile Crivina, Poeni şi Fărăşeşti, sate efectiv izolate din cauza inundării căilor de acces.
Situaţia a fost la fel de gravă şi în localităţile Curtea, Dumbrava, Mănăştiur, Tomeşti şi Bethausen, de unde au fost evacuate 105 persoane şi 102 animale.
Inundaţiile au provocat mari pagube materiale: zeci de case au fost inundate sau distruse parţial, 27 de localităţi au rămas fără energie electrică (situaţie remediată în data de 11.06.2012, ora 05.30), zeci de terenuri cultivate au fost afectate şi 4 drumuri judeţene inundate, respectiv distruse pe o distanţă de 7 km.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş a intervenit prompt, încă din noaptea de 10.06.2012, când însuşi comandantul unităţii s-a deplasat la faţa locului pentru a gestiona situaţia din teren. În total au fost mobilizaţi un număr de 59 subofiţeri şi 6 ofiţeri care au asigurat intervenţia cu bărci, motopompe, pompe submersibile, respectiv autospeciala de descarcerare, şi alţi 20 de pompieri se aflau în aşteptare pentru suplimentarea forţelor, la nevoie. Pompierii militari au acţionat pentru evacuarea sinistraţilor, scoaterea apei din subsoluri şi clădiri şi supraînălţarea digurilor pe Bega, acolo unde situaţia o cerea.
În momentul de faţă pompierii se află în continuare la faţa locului cu un echipaj de căutare în râul Bega a unei persoane dispărute şi un echipaj pentru evacuarea apei din gospodării în comuna Curtea.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.