Beilerbei Nicolae Robu binecuvanteaza Timisoara...

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 18.06.2013 19:33 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Primarul Nicolae Robu a dovedit încă odată că, de când a fost ales în fruntea administraţiei locale, parcă este un copil scăpat în lanul de secară.
Până la urmă, însă, zburdălniciile lui Nicolae Robu se derulează sub voturile impasibile al unui Consiliu Local paralizat de obedienţă, interese obscure şi neputinţă.
Păi, cum să-i cataloghezi pe nişte consilieri locali care votează de trei ori (!!!) un proiect de hotărâre în aceeaşi şedinţă de consiliu, până a ieşit majoritatea de care avea nevoie Nicolae Robu? Dacă s-ar fi întâmplat o asemenea gogomănie la vechea administraţie, cu siguranţă Nicolae Robu ar fi cerut cel puţin o demisie, ţipând ca din gură de şarpe.
Cum făcea de altfel cu proiectele de hotărâre adăugate suplimentar la ordinea de zi a Consiliului Local. Nu era bine ce se întâmpla pe vremea lui Gheorghe Ciuhandu, când se aduceau două-trei puncte suplimentare, dar e bine acum când se aduc câte o duzină la fiecare şedinţă!...
Cât îi pasă lui Nicolae Robu se vede şi de la faptul că de fiecare dată întârzie cel puţin o jumătate de oră după ora de debut a şedinţelor Consiliului Local. Dar respectul pentru celălalt nu este unul dintre atuurile învăţate de politehnistul iluminat arhitectural...
O altă boroboaţă vocalizată a lui Nicolae Robu, pe care a îngânat-o la şedinţa Consiliului Local din 18 iunie, a fost aceea de a face transportul public gratuit pentru toată lumea în Timişoara. Şi asta se întâmplă la nu foarte mult timp după ce a făcut un întreg circ cu Regia Autonomă de Transport, care nu este pe profit.
Nici nu mai contează că 30 de poliţişti locali (cum a afirmat un consilier local în şedinţa ordinară din 18 iunie) sunt postaţi pentru a păzi palmierii revoluţionari de pe Bulevardul IC Brătianu. Nicolae Robu crede în continuare că banii aruncaţi aiurea în tramvai sunt bine investiţi, că Timişoara are o tradiţie în palmieri.
Da, dom primar, problema este că Timişoara nu prea are tradiţie în a fi sub administraţie românească...
A fost mai mult timp capitală de vilayet, administrată de beilerbei... Şi este drum lung de la Kasim Paşa la Nicolae Robu.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.