Ben-Oni, luptator anticomunist in muntii Hategului

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 24.11.2012 20:02 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Săptămâna asta, printre numeroşii oaspeţi care au venit să îmbărbăteze, citez, "profesioniştii" aruncaţi în lupta de clasă, grădiniţă şi ce a mai rămas din cei 7 ani de acasă, a alegerilor parlamentare pe meleaguri timişorene, s-a aflat şi ministressa muncii Mariana Câmpeanu,care a început să arunce cu cocoloaşe de promisiuni în pensionarii înghesuiţi la Filarmonica Banatul.
Prezentatorul reuniunii de lucru a fost Ben-Oni Ardelean, această Andreea Marin-Bănică a USL Timiş, dar crescut cu lapte de bizon în geoparcul dinozaurilor din Ţara Haţegului.
Încrezătoare că în sală sunt doar "de-ai noştri", ministressa a propus un "dialog sincer" cu cei prezenţi în mulţime. Şi aşa a ajuns microfonul la un cetăţean, dintre câţiva revoluţionari timişoreni fără portavoce, supărat pe orânduire că una spune şi alta mănâncă.
Şi atunci, ca să vezi, maestrul de ceremonii Ben-Oni s-a simţit obligat să le amintească celor prezenţi că el "sfida securitatea", pe vremea lui Ceauşescu, şi învăţa engleza cu "emisar american" prin pădurile Haţegului. Ceea ce a produs o trăire metafizică intensă printre social-liberalii cu pensii minuscule.
Din fericire pentru unii, din păcate pentru alţii, cel mai viceprimar dintre candidaţii uselişti, Sorin Grindeanu, i-a confiscat rapid microfonul.
Poate nu ştiţi, dar Ben-Oni Ardelean, cel care doreşte să-i reprezinte pe o parte dintre timişoreni în parlament, a activat în perioada 1990 – 1994 la Liceul Teoretic din Haţeg, judeţul Hunedoara.
Şi este născut la 1 septembrie 1975, ceea ce înseamnă că Ben-Oni sfida securitatea în munţii Haţegului, ca luptător anticomunist, cam de pe vremea când a învăţat să citească. Şi asta, atunci când părinţii îl trimiteau cu bizonii la păscut şi se uita atent prin tufişuri să nu cumva să-l urmărească cineva când venea ora mulsului...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.