Bijutierul penal de la Caransebes

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.02.2015 15:43 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin au dispus, prin ordonanta din data de 25 februarie 2015, punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul HUYUKTEPE DURAN sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.  
Totodata, fata de acesta a fost luata masura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Din probatoriul administrat in cauza pana in acest moment al urmaririi penale a rezultat ca, in perioada 2013 – august 2014, suspectul a comercializat prin magazinele de bijuterii detinute in Caransebes, Nasaud, Medias si Suceava, bijuterii din aur procurate din Turcia, fara acte de provenienta, respectiv a livrat in Turcia metale pretioase sub forma de bijuterii defecte sau monede, fara a evidentia in actele contabile ori in alte documente legale operatiunile economice derulate.
Prejudiciul estimat a fi adus bugetului consolidat al statului, in intervalul de referinta, este de 2,5 milioane de lei.

In cauza, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, au fost efectuate, la aceeasi data, perchezitii simultane in 7 locatii situate pe raza judetelor Caras-Severin, Suceava, Bistrita Nasaud, Mures si Sibiu.
Au fost vizate sediile a doua societati comerciale specializate in activitati de comercializare a bijuteriilor de aur, precum si puncte de lucru ale acestora, care s-ar fi sustras de la plata taxelor si impozitelor la bugetul de stat.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.