Boschetar mort intr-un incediu pe strada Take Ionescu

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.04.2012 16:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Pompierii militari s-au luptat cu flăcările mai bine de patru ore pentru a lichida un incendiu izbucnit la un imobil nelocuit, pe strada Take Ionescu, din municipiul Timişoara.

Duminică seara, în jurul orei 22, grupa operativă a ISU Timiş s-a deplasat de urgenţă pe strada Take Ionescu, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un imobil nelocuit. În momentul sosirii la locul intervenţiei, întreg acoperişul clădirii era în flăcări, cu pericol de propagare la clădirile învecinate. Pompierii militari au solicitat suplimentarea efectivelor, în total fiind trimise la faţa locului un număr de 7 autospeciale, manevrate de 28 subofiţeri şi 3 ofiţeri. Timp de peste patru ore, pompierii timişoreni au luptat cu flăcările şi cu vântul, pentru lichidarea incendiului şi limitarea pagubelor. În sprijinul lor au venit şi echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a asigura perimetrul de intervenţie.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, clădirea nu era locuită şi în momentul izbucnirii incendiului, indivizii care se adăposteau în interior, s-au autoevacuat, nefiind semnalate persoane dispărute.

În urma lichidării incendiului şi la indicaţiile unor martori care obişnuiau să frecventeze clădirea, în podul imobilului a fost găsit cadavrul carbonizat al unui cetăţean de sex masculin, care se adăpostea în interior. Cauza probabilă de aprindere a incendiului a fost focul deschis în spaţii închise (lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată).

La ora 10.30, în cursul dimineţii de 02.04.2012, pompierii militari s-au deplasat din nou la faţa locului, unde grinzile de lemn ale imobilului încă fumegau, indicând existenţa unor focare ascunse.

Clădirea nu era racordată la reţeaua electrică, însă în imediata apropiere a imobilului se aflau două distribuitoare de gaz, care au fost întrerupte temporar de personalul EON Gaz, pentru prevenirea riscului de explozie.
Accesul la obiectiv a fost îngreunat şi de două autoturisme, parcate în dreptul clădirii, fiind necesară intervenţia echipajului de descarcerare pentru mutarea acestora.
Astfel de incendii se produc frecvent în sezonul rece, în rândul persoanelor fără adăpost, din următoarele cauze: folosirea unor mijloace de încălzire defecte sau improvizate; aprinderea focului în spaţii necorespunzătoare, lăsate fără supraveghere; aprinderea focului fără luarea unor măsuri de preîntâmpinare a propagării incendiului.
De la începutul anului, ISU Timiş a fost solicitat pentru stingerea a 8 incendii izbucnite la clădiri dezafectate şi la lichidarea unui incendiu care a cuprins un vagon dezafectat, în Gara de Nord din Timişoara. În urma acestor evenimente două persoane şi-au pierdut viaţa, fiind mistuite de flăcări.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.