BRACONAJ ARHEOLOGIC in VESTUL ROMANIEI. PERCHEZITII la CAUTATORII de COMORI NATIONALE!... Cum au fost ajutati de POLITISTI!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.03.2017 14:52 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie efectueaza cercetari intr-o cauza avand ca obiect savarsirea infractiunilor de dare si luare de mita.

In cursul zilei de 15 martie 2017, pe baza autorizatiilor emise de catre instanta, sub coordonarea procurorului de caz, ofiteri ai Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul I.G.P.R. au efectuat un numar de 11 perchezitii domiciliare pe raza judetului Hunedoara, la persoane fizice suspecte de braconaj arheologic, precum si la sediile/punctele de lucru ale societatilor comerciale detinute de catre acestea.

Din probatoriul administrat pana in prezent a rezultat faptul ca, in perioada 2013 – 2017, mai multe persoane din judetul Hunedoara au derulat activitati de braconaj arheologic in zona muntilor Orastie, zona Sarmizegetusa Regia, fiind sprijiniti si protejati constant de catre lucratori de politie din cadrul I.P.J. Hunedoara, prin neindeplinirea unor acte ce intra in indatoririle de serviciu sau prin transmiterea unor date/informatii confidentiale, de natura secretului profesional.

Astfel, „cautatorii de comori nationale” nu respecta legislatia in domeniu, in sensul ca utilizeaza detectoare de metale in zonele cu patrimoniu arheologic fara o autorizare prealabila, iar pentru „protectia” lor au atras lucratorii de politie arondati zonei de cercetare, pe care i-au recompensat cu bunuri mobile si/sau imobile.

In cauza se actioneaza impreuna cu ofiteri de investigare a criminalitatii economice din cadrul I.P.J. Alba si Hunedoara si se beneficiaza de sprijinul operativ al lucratorilor din cadrul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei Vlad Tepes.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.