Braconieri italieni, cu pasarica electronica

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.08.2012 14:52 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Sânpetru Mare - În timp ce executau o acţiune pe linia combaterii braconajului cinegetic, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Timiş, împreună cu cei din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Periam, au depistat şase persoane, cetăţeni italieni, la vânătoare,deşi nu aveau documentele necesare.
La data de 20 august a.c., în jurul orei 6.30, poliţiştii i-au depistat pe L. V. ANGEL, de 49 de ani, P.RAFAELE, de 58 de ani, A. VINCENZO, de 28 de ani, A. ENRICO, de 52 de ani, F. LUIGI, de 62 de ani şi L. S. LUIGI, de 59 de ani, toţi cetăţeni italieni, pe fondul de vânătoare Saravale, pe un câmp situat la ieşirea din localitatea Sânpetru Mare, spre localitatea Pesac, având asupra lor arme de vânătoare de calibrul 12 şi 280 de cartuşe de acelaşi calibru.
La faţa locului a fost identificat şi paznicul de vânătoare, M. SORIN, de 46 de ani, din Pesac, care avea asupra sa o armă de vânătoare de calibrul 12/2 şi care a declarat că este organizatorul unei partide de vânătoare cu cei şase cetăţeni italieni, fără, însă, a putea prezenta autorizaţia de vanătoare.
Asupra vânătorilor au mai fost identificate şi trei dispozitive care imită păsările, asa-zise chemători electronice, care se aflau în funcţiune.
Din verificările efectuate s-a stabilit că, cei depistaţi nu mai aveau drept de vânătoare, deoarece AJVPS Timiş le eliberase o autorizaţie de vânătoare la păsări pasaj doar pentru perioada 15-18.08.2012.
În baza celor constatate, armele, muniţia şi chemătorile electronice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi a legii privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.