Bruce Lee cu un cleste multifunctional in mana. La Timisoara...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.12.2015 14:45 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Şase arhitecţi şi designeri cu reputaţie internaţionala s-au inspirat din obiectele create de designerul german Marcel Klamer şi au creat la randu-le opere de arta impresionante, interactive, de mari dimensiuni, pe care timişorenii le-au descoperit in clubul Fratelli, şi cu care s-au ”jucat” ore in şir.

Sute de timişoreni au interacţionat cu instalaţiile create de şase dintre cei mai importanţi arhitecţi şi designeri romani aduşi impreuna de Asociaţia Instalart in cadrul expoziţiei INSTALART OBIECT / 003 / INSPIRED BY BASF.
Evenimentul de design al anului  la Timişoara, realizat sub umbrela Romanian Design Week, a pus in faţa publicului şase creaţii impresionante şi interactive, construite pornind de la prozaice obiecte de utilitate casnica.

”Miezul” proiectului INSTALART OBIECT / 003 / INSPIRED BY BASF este renumitul designer Marcel Klamer, unul dintre cei mai puternici designeri de produs din lume, nascut in Romania şi “adoptat” de Germania, unde a creat peste 600 de produse pentru companii mari din Europa si nu numai.
Marcel Klamer este nu numai unul dintre cei mai cunoscuţi designeri de produs din Germania ci un artist celebru in toata lumea.
El este premiat cu Product des Jahres, cel mai important concurs de design de produs din Germania, ţara unde activeaza ca membru al Uniunii Designerilor Industriali.

Cei şase designeri şi arhitecţi chemaţi in proiect au fost invitaţi sa se inspire din munca lui.
Cand a creat instalaţia Investigaţie (powered by Brikston), arhitectul Robert Marin a pornit de la un castron de salata imaginat şi creat de Klamer.
Designerul Mihai Popescu s-a inspirat in demersul sau artistic In vino veritas (powered by M1 Crama Atelier) de la tirbuşonul creat de Marcel Klamer. 

A pus 365 de sticle de vin pe un suport in forma de cerc cu diametrul de un metru şi jumatate, care ”vorbesc” prin lumini cu privitorul ce li se adreseaza prin sunete.
Dorin Ştefan a creat  Gradient De Design (powered by Uanderful) pornind de la lanterna şi lupa lui Klamer.
Arhitectul Corvin Cristian l-a imaginat pe Bruce Lee cu celebrul cleşte multifuncţional al lui Marcel Klamer in mana in instalaţia Pop Icon/ Design Icon (powered by Campari).
Mario Kuibuş, unul dintre cei mai apreciaţi arhitecţi ai momentului construit Cheie (powered by BASF) - un metru cub de oglinzi ce formeaza una dintre cele mai conceptuale instalaţii.

Nu in ultimul rand, Ştefan Barutcieff senior designer la Pilotfish, una din cele mai puternice companii de design din Germania a creat instalaţia Nino Nino (powered by DuPont/Corian) – un set de şase jucarii – maşinuţe – pornind de la formele primare care l-au inspirat şi pe Klamer (cerc, patrat, triunghi).
Jucariile vor putea fi şi achiziţionate incepand de anul viitor, dat fiind faptul ca designerul a decis sa işi dezvolte acest concept la scara larga.
Consulul general al Germaniei, Rolf Maruhn, Daniel Malbert, directorul Institutului Francez, arhitecţi, designeri şi artişti plastici s-au alaturat timişorenilor iubitori de arta care au vizitat expoziţia.

Fotografii: Adrian Piclişan, Virgil Simionescu

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.