Bruxelles: Si calugarii budisti au stat la coada pentru un portret de la timisoreanul Popa's

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.07.2015 09:49 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoreanul Stefan Popa Popa’s a realizat la Parlamentul European o expozitie cu portretele celor mai importante personalitati din lume.

Martin Schulz, presedintele Parlamentului European, a iesit de la o sedinta importanta pentru a-i strange mana caricaturistului timisorean Stefan Popa Popa’s. Şi nu numai:

“Am venit sa imi iau portretul facut de maestrul Popa’s. Nu este primul, mai am unul acasa. Vreau sa spun doar atat: e o mare onoare pentru sa il avem pe artistul Popa’s in Parlamentul European”, a declarat Martin Schulz.

Sute de persoane au stat la rand, de la ora 10 pana la dupa ora 22. Iar a doua zi, Popa’s a luat-o de la capat.
Caricaturistul de Guiness a anticipat interesul pentru portrete si a adus alaturi de el doi colegi de breasla, Marian Avramescu şi Leonida Nastase.

“Am avut noroc ca am venit cu Marian Avramescu şi Leonida Nastase, altfel nu reauseam sa multumim pe toata lumea. Cu siguranta nu puteam face fata. De data asta si eu am ramas surprins de numarul mare de oameni care doreau sa plece acasa cu un portret. Nu este usor, dar eu nu ma ridic de la masa pana nu pleaca ultimul om. E un semn de respect. La un moment dat nu se mai termina coada. Stateam, ma uitam si vedeam 14 – 15 persoane la rand, ma puneam sa desenez si cand ridicam din nou capul erau peste 20 de oameni. Am epuizat aproape toate foile cu care am venit inca din prima zi. Am vazut ca erau persoane din toata lumea, din Italia, Spania, Germania, Israel, Pakistan, China sau Nepal”, a declarat Stefan Popa Popa’s.

Printre cei care care au dorit un portret de la Popa’s s-a numarat si un calugar budist care avea un eveniment pe acelasi palier.
Intr-o pauza, nepalezul care facea arta cu nisip colorat, s-a dus in zona romaneasca, l-a felicitat pe Popa’s si l-a rugat pe timisorean sa ii faca un portret.

Evenimentul de promovare a Romaniei la Parlamentul European a inceput in 1 iulie cu o conferinta sustinuta de Dan Puric.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.