Bulgarul Rumen, cu cocaina in rulote olandeze

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.02.2013 13:23 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

187,25 grame de substanţă care a reacţionat pozitiv la cocaină au fost reţinută în vederea confiscării de către lucrători vamali şi poliţiştii de frontieră mehedinţeni din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II.
Cantitatea de substanţă se afla ascunsă în sertarul unei rulote transportată pe o platformă ce aparţinea unui cetăţean bulgar.
În ziua de 23.02.2013, ora 13, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II s-a prezentat pentru efectuarea contolului specific, o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, condusă de cetăţeanul bulgar T. Rumen, în vârstă de 46 de ani.
Din studiul documentelor de călătorie şi din discuţiile purtate cu cetăţenul bulgar a rezultat faptul că acesta a cumpărat rulotele din Olanda cu scopul de a le comercializa  pe teritoriul Bulgariei.
În urma efectuării analizei de risc, echipa mixtă de control formată din lucrători vamali şi poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II a hotărât ca pe lângă controlul documentelor să se efectueze şi un control fizic al mijlocului de transport şi încărcăturii acestuia.
La controlul realizat de către echipa mixtă asupra rulotelor care se aflau pe platforma autoutilitarei aparţinând cetăţeanului bulgar s-au găsit ascunse şi nedeclarate în sertarele mobilierului unei rulote un număr de 4 pungi de plastic transparente care conţineau un praf de culoare albă. Verificările efectuate cu trusa narcotest au stabilit că substanţa găsită asupra cetăţeanului bulgar a reacţionat pozitiv la drogul cocaină.
Cantitatea de 187,25 grame de substanţă susceptibilă de a fi cocaină a fost predată de către autorităţile de frontieră Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi.
Cetăţeanul bulgar este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic internaţional de droguri de mare risc. Dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă prevăzută cu închisoarea între 10 şi 20 de ani.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.