Burkina Faso, frate cu banateanul

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.08.2012 10:05 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat în ultimele 24 de ore, şase persoane care au încercat să intre ilegal în România din Serbia trecand frontiera pe jos.

Lucrătorii din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Lunga şi Moraviţa au desfăşurat acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale în urma cărora au depistat, în zona de competenţă, cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei două grupuri formate din şase migranţi la „frontiera verde”.
S-a stabilit că persoanele depistate sunt cetăţeni din Sudan, Coasta de Fildeş şi Burkina Faso, cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani.
Câteva persoane au declarat că au ajuns cu trenul până în localitatea Kikinda (Serbia), de unde şi-au continuat călătoria cu un taxi până în apropierea frontierei cu România, de unde au mers pe jos, peste câmp, până în momentul reţinerii.

***

Burkina Faso, cunoscută şi ca Burkina, este o ţară localizată în Africa de Vest. Numită în trecut Volta Superioară, a fost redenumită pe 4 august 1984, de preşedintele Thomas Sankara. Literar, „Burkina” se poate traduce „oamenii integrităţii” în limba moré, iar „Faso” înseamnă „casa tatălui” în limba dioula.
Independenţa faţă de Franţa a venit în 1960. Instabilitatea guvernamentală dintre anii 1970 şi 1980 a fost urmată de alegeri democrate în anii 1990 la care au participat mai multe partide. Câteva sute de mii de muncitori din agricultură migrează spre sud în fiecare an în Côte d'Ivoire şi Ghana în căutarea locurilor de muncă. Locuitorii din Burkina Faso sunt cunoscuţi ca Burkinabé.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.