Cadastru cu conflict de interese in judetul Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.04.2014 14:27 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Agenţia Naţionala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie penala de catre HORAŢIU MOLDOVAN, Şeful Serviciului de Cadastru din cadrul Oficiului pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliara Timiş, intrucat, in calitate sa de şef serviciu, a semnat mai multe procese-verbale de recepţie, intocmite la finalul executarii unor lucrari de catre S.C. GEOVECTOR S.R.L., societate in cadrul careia fiica persoanei evaluate deţine calitatea de asociat.

Astfel, pentru lucrarile prestate, S.C. GEOVECTOR S.R.L., in calitate de executant, a incasat de la doua societaţi comerciale suma de 5.298,58 Lei.

Fiica persoanei evaluate deţine calitatea de asociat in cadrul S.C. GEOVECTOR S.R.L. incepand cu data de 06 februarie 2013, iar procesele-verbale de recepţie au fost semnate de catre HORAŢIU MOLDOVAN in data de 09 septembrie 2013, respectiv in data de 10 septembrie 2013.
HORAŢIU MOLDOVAN este angajat in cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliara Timiş incepand cu data de 01 august 2002.

Avand in vedere cele de mai sus, Agenţia Naţionala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Timişoara in vederea verificarii indiciilor privind savarşirea de catre HORAŢIU MOLDOVAN a infracţiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301 din Codul Penal al Romaniei, potrivit caruia 'Fapta funcţionarului public care, in exercitarea atribuţiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseşte cu inchisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o funcţie publica'.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.