Cadou de la SRI si DIPI: 50 de perchezitii in toata tara la vanzatorii de articole pirotehnice

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.12.2015 08:40 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii specializati in arme, explozivi si substante periculoase efectueaza 50 de perchezitii domiciliare, in municipiul Bucuresti si in 22 de judete din tara, intr-un dosar penal intocmit pentru efectuarea fara drept de operatiuni cu articole pirotehnice si comercializarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni.

La data de 23 decembrie a.c., politistii specializati in arme explozivi si substante periculoase, sub coordonarea Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase – I.G.P.R. si a Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, efectueaza 50 de perchezitii domiciliare pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Arges, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Caras-Severin, Cluj, Dolj, Galati, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Timis, Valcea si Vaslui.

Activitatile se desfasoara in cadrul unui dosar penal instrumentat de politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul I.P.J. Timis, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de efectuare fara drept de operatiuni cu articole pirotehnice si comercializare catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni.

In fapt, incepand cu luna iunie a.c., reprezentantii unei societati comerciale cu sediul in municipiul Timisoara ar fi comercializat persoanelor vizate articole pirotehnice din categoriile celor interzise la detinere persoanelor fizice neautorizate si destinate folosirii exclusiv de catre pirotehnicieni.
Articolele pirotehnice ar fi fost comandate si primite de catre persoanele vizate prin intermediul unor firme de curierat, evitand astfel eventuale controale din partea autoritatilor.
Politistii vor pune in executare 50 de mandate de aducere, persoanele depistate urmand a fi conduse pentru audieri la sediile inspectoratelor de politie pe raza carora se efectueaza perchezitii.

Activitatile beneficiaza de sprijinul de specialitate al S.R.I. si al D.I.P.I..

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.