Cainele japonez, visul lui Iacob si tango la Casa Artelor

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.02.2014 10:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Pentru prima saptamana din luna februarie, Directia Judeteana pentru Cultura Timis va gazdui noi evenimente culturale la Casa Artelor.
Marti, 4 februarie, de la ora 19, la cinemateca, premiera in Timisoara a filmului de lungmetraj in regia lui Tudor Cristian Jurgiu, la sala StudioArt.
.Joi, 6 februarie, ora 18, vernisajul expozitiei "Visul lui Iacob", care cuprinde 20 de fotopoeme ale artistei Andrada Damianovskaia, ce combina fotografia alb-negru clasica (de laborator) cu tehnicile picturale, la Galeria Pygmalion.
Vineri ,7 februarie, orele 16 - 18, Cafea cu gust de Tango - performance oferit de Asociatia Tango Timisoara, avandu-l ca invitat special pe Dominic Bridge, prezent in Timisoara pentru a treia editie a evenimentului Tango en Primavera, la cafeneaua Klapka.

Cinemateca

Pentru cea de-a doua seara de cinemateca din 2014 de la Casa Artelor va rula un film deosebit.
Cainele Japonez (2013), debutul in lungmetraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu, este prezentat in premiera la Timisoara de Asociatia Marele Ecran, cu sprijinul Libra Film.
Filmul a fost selectat la Festivalul de Film San Sebastian si a fost distins cu Premiul Ex-aequo in cadrul Competitiei 1-2 a celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Internţional de Film de la Varşovia.
Cainele Japonez spune povestea emoţionanta a reconcilierii dintre un tata şi fiul lui, plecat de ani mulţi din ţara.
Filmul marcheaza revenirea lui Victor Rebengiuc intr-un rol principal pe marele ecran.

Vernisaj

Andrada Damianovskaia (n. 1986, Arad) este licenţiata in design grafic la Facultatea de Arte Plastice, Universitatea de Vest Timişoara; face parte din grupul foto IRIS (IrisPhotoClub) din cadrul Casei de Cultura a Studenţilor Timişoara.
A participat la expozitii si concursuri de pictura, grafica, iconografie, fotografie in Aiud, Arad, Bacau, Bucuresti, Campina, Cluj-Napoca, Constanta, Sibiu, Timisoara, cat si in Japonia, Spania, Turcia, Ungaria.
Expozitii personale (fotografie): Descantec (2008), Jertfa (2010), Visul lui Iacob (2013).
"Cand am inceput sa lucrez la seria "Visul lui Iacob" nu aveam in minte decat imaginea treptelor, a Urcuşului. In jurul acestui simbol am cladit seria. Cred ca sunt intr-o etapa in care ma intereseaza procesul acesta de cautare şi desprindere de "lume", de cautarea (şi gasirea!) care inalţa! E un fel de povestire, adica are o anumita "curgere", o epicitate. Seria incepe cu fotografia intitulata "La Tempesta" şi se termina cu fotografia "Silentium". Din punct de vedere tehnic este mai degraba un experiment. Mi-am dorit de foarte mult timp sa combin, cumva, fotografia cu pictura (sau, poate, mai bine spus, picturalitatea), şi acesta este primul meu demers mai consistent in aceasta direcţie " - spune Andrada Damianovskaia.

Tango

“Cafea cu gust de tango” alaturi de invitatul special Dominic Bridge, prezent in Timisoara pentru a treia editie a evenimentului Tango en Primavera.
Patrimoniul cultural al tango-ului va gasi gazduire in cafeneaua Klapka, joi, 6 februarie incepand cu ora 16.
Cafeneaua Culturala va fi pret de cateva ore ambasador al dansului, pasiunii si al aromelor puternice de cafea.
Eveniment organizat de Asociatia Tango Timisoara in parteneriat cu Casa Artelor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.