Calauze SUDANEZE si SIRIENE trec ilegal IRANIENI frontiera dintre SERBIA si ROMANIA!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.12.2017 10:26 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moraviţa au depistat şase cetateni din Iran, care au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in Romania si intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei cu ajutorul a doua calauze, cetaţeni din Sudan şi Siria.

In data de 21.12.2017, in jurul orei 06.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moraviţa, judeţul Timiş, au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, intre localitaţile de frontiera Jamu Mare şi Laţunaş,  un grup format din opt persoane care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia spre interior.

Persoanele in cauza, care nu isi justificau prezenta in zona, au fost duse la sediul Politiei de Frontiera Moravita pentru cercetari.
In cadrul verificarilor, politistii de frontiera au stabilit ca grupul era format din opt barbaţi dintre care şase cetateni iranieni, un cetaţean din Sudan şi unul din Siria, avand varste cuprinse intre 29 si 45 de ani.
Totodata, in urma primelor cercetari s-a stabilit faptul ca cetateanul din Sudan şi cel din Siria i-au calauzit pe cei sase iranieni pentru a trece ilegal frontiera din Serbia in Romania.
Aceştia intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei.

In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat faţa de cei şase cetaţeni iranieni, fiind totodata anuntate autoritatile de frontiera sarbe, in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie.
In baza materialului probator administrat, judecatorul de drepturi şi libertaţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus faţa de cele doua calauze masura arestarii acestora pentru 30 de zile, pentru savarşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.