Calorifere din toata Timisoara, centralizati-va!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.10.2014 17:48 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişorenii din cele aproximativ 65.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat de incalzire pot dormi liniştiţi in iarna care este pe aproape, promite directorul Colterm, Mircea Cristian.
S-au asigurat stocurile de carbune, pacura şi combustibil lichid uşor (c.l.u. pentru cunoscatori) şi chiar daca Vladimir Putin umbla la robinetul cu gaze naturale, Timişoara nu va ingheţa de frig.
Agentul termic se va intoarce in apartamentele timişorenilor incepand de vineri, 17 octombrie, la caderea nopţii.

S-a rezolvat, odata cu votarea in Consiliul Local Timişoara, şi acoperirea partiala de catre municipiul Timisoara, din surse de la bugetul de stat, a pierderilor induse din prestarea serviciului public de productie, transport, distributie si furnizare a energiei termice pentru populatie in sistem centralizat, in valoare de 66.576.987 lei.
Mai raman cateva zeci de milioane de lei, dar directorul Micea Cristian este optimist ca totul se va rezolva şi ce a fost mai greu a trecut.

S-au mai inregistrat şi in 2014 in jur de 3500 de cereri de debranşare de la sistemul centralizat de incalzire, mult mai puţine ca in 2013, dar s-au şi rebranşat in jur de 100, atat firme, persoane fizice şi asociaţii de proprietari.
Gigacaloria ramane şi in sezonul rece care vine in Timişoara tot la preţul de 252 lei pentru consumatorii casnici, chiar daca preţul oficial este pe la 377 lei gigacaloria, conform Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei.
Dincolo de faptul ca in anii urmatori, conform legii eficienţei energetice, se va trece la contorizarea inteligenta, directorul Colterm este foarte increzator ca de la anul, adica 2015, timişorenii se vor rebranşa ”masiv” la sistemul centralizat de incalzire...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.