Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, la 165 de ani de la Patenta Imperiala de infiintare

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.03.2015 13:33 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultura Timiş organizeaza in data de 6 martie 2015, cu incepere de la ora 11.00, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, un eveniment dedicat aniversarii a 25 de ani de la reluarea activitaţii CCIAT, 165 ani de la infiinţare şi 10 ani de la inaugurarea Centrului Regional de Afaceri Timişoara.

Martie este o luna de referinta in istoria camerei de comerţ timişene.
In 18 martie 1850, imparatului Franz Josef I incuviinţeaza proiectul de infiintare a camerelor de comerţ pe teritoriul Imperiului Austriac iar, mai apoi, in 26 martie 1850 aproba prin Patenta Imperiala infiinţarea Camerei de Comeţ Timişoara pentru Provincia Voivodina si Banat.

Dupa Revoluţia din Decembrie 1989 de la Timişoara, in 7 martie 1990, un grup de initiativa provenit din Biroul de Relaţii Externe al CFSN Timiş convoaca adunarea generala a reprezentantilor mai multor intreprinderi industriale si comerciale din judetul Timis.
Adunarea Generala hotaraşte cu unanimitate de voturi reinfiintarea CCI Timişoara ca şi continuatoare de drept a celei din 1850, avand ca temei aprobarea din 23 ianuarie 1990 a Primului Ministru al Romaniei din acea perioada – Petre Roman.  
Astfel, CCIAT este  prima camera de comert teritoriala din Romania care isi reia activitatea ca si organizatie specifica si reprezentativa a mediului economic local.
 
Anul 2015 inseamna şi 10 ani de la intrarea in funcţiune a Centrului Regional de Afaceri Timişoara (CRAFT) al CCIAT, unul din cele mai importante edificii ale mediului de afaceri din vestul ţarii.   
La evenimentul aniversar, au fost invitaţi toţi cei care şi-au adus aportul la reinfiinţarea CCIAT, cei care au condus destinele Camerei timişorene din 1990 şi pana astazi - membri ai Grupului de iniţiativa şi ai primului Consiliu de Administraţie al CCIT, Preşedinţi, vicepreşedinţi şi directori generali ai CCIAT, angajaţi CCIAT, firmele membre ale CCIAT din 1990 cat şi cei care contribuie in prezent la bunul mers al acesteia, in beneficiul comunitaţii de afaceri timişene - administraţia publica locala, corp diplomatic acreditat la Timişoara, mediu academic, instituţii de arta şi cultura, mass media.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.