Campania de colectare a anvelopelor uzate

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.04.2012 07:33 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Pentru că în luna decembrie a anului trecut a avut succes, ECO CLUB Timişoara în parteneriat cu SC EcoTires SRL organizează în această primăvară a doua campanie de colectare a anvelopelor uzate din oraşul de pe Bega.

Campania se va desfăşura în zilele de 20 şi 21 aprilie, între orele 10 - 18, în parcarea Iulius Mall (lângă Starbucks). Aceasta are drept scop reducerea numărului de anvelope aruncate la voia întâmplării pe marginea drumurilor sau în locuri neautorizate, prin punerea la dispoziţia cetăţenilor a unui cadru legal şi controlat de colectare în vederea eliminarii lor din circuit.

Colectarea se va face cu ajutorul unui microbuz pus la dispoziţie de către firma SC EcoTires SRL, iar voluntarii ECO CLUB vor fi prezenţi în ambele zile pentru a-i aştepta pe posesorii de anvelope uzate.

Această acţiune nu implică nici o remunerare, ea făcându-se sub formă de donaţie de către cetăţeni. Anvelopele vor fi mai departe prelucrate şi transformate în negru de fum sau vor fi utilizate drept combustibil pentru fabricile de ciment.

Conform HG. Nr. 170/2004 privind gestionarea acestui tip de deşeu, deţinătorii de anvelope au obligaţia de a nu le abandona pe sol, în apă sau a le incinera decât în condiţiile prevăzute de lege.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.