Campanie de colectare a anvelopelor uzate

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.04.2014 17:16 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

ECO CLUB Timisoara, in parteneriat cu SC EcoTires SRL, organizeaza in aceasta primavara cea de-a patra ediţie de colectare a anvelopelor uzate din orasul de pe Bega, ca urmare a succesului de care s-a bucurat aceasta campanie pana in prezent.

Campania se va desfasura in zilele de 24 si 25 aprilie, intre orele 14 - 18, respectiv 12 - 18, in parcarea Iulius Mall (langa Starbucks).
Aceasta are drept scop reducerea numarului de anvelope aruncate la voia intamplarii pe marginea drumurilor sau in locuri neautorizate, prin punerea la dispoziţia cetaţenilor a unui cadru legal şi controlat de colectare in vederea eliminarii lor din circuit.

Colectarea se va face cu ajutorul unui microbuz pus la dispoziţie de catre firma SC EcoTires SRL, iar voluntarii ECO CLUB vor fi prezenti in ambele zile pentru a-i primi pe posesorii de anvelope uzate.
Aceasta actiune nu implica nici o remunerare, ea facandu-se sub forma de donaţie de catre cetaţeni. Anvelopele vor fi mai departe prelucrate si transformate in negru de fum sau vor fi utilizate drept combustibil pentru fabricile de ciment.

ECO CLUB Timisoara exista pentru a crea o Timisoara mai curata, pentru imbunatatirea atitudinii si schimbarii comportamentului cetatenilor prin atragerea atentiei si schimbarea mentalitatii asupra relatiei om-mediu si constientizarea efectelor negative ale actiunii fiecaruia dintre noi asupra mediului.
    
Conform HG. Nr. 170/2004 privind gestionarea acestui tip de deşeu, deţinatorii de anvelope au obligaţia de a nu le abandona pe sol, in apa sau a le incinera decat in condiţiile prevazute de lege.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.