Cand PSD Timis si finantatorii lui... nu mor de grija altora

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 06.06.2015 09:30 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Aici sunt Opiniile dvs.

Patrimoniul Timisoarei este in pericol, timisorenii risca sa ramana fara terenurile din centrul municipiului - PSD si finantatorii acestuia „nu mor de grija altora”, adica de grija timisorenilor

In cei 25 de ani, care au trecut de la revolutie, timisorenii au vazut cum intreprinderile  aflate in patrimoniul statului, au fost falimentate, fabricile taiate si vandute la fier vechi, industria Timisoarei fiind, in cele din urma, lichidata.
In anul 2015, noi timisorenii, nu putem accepta ca si terenurile din centrul Timisoarei sa fie luate gratuit de aceleasi grupuri de interese care au distrus industria.

Sa ne amintim succesiunea evenimentelor.
In decembrie 1989, in zilele revolutiei, concetatenii nostri care au manifestat pentru libertate si democratie, au fost ucisi in timpul represaliilor comandate de nomenclatura Partidului Comunist si infaptuite de indivizi criminali din Armata Romana si din Securitate.
Dupa 25 de ani, inca nimeni nu raspunde pentru crimele savarsite impotriva poporului roman.

Dupa decembrie 1989 si pana la alegerile prezidentiale din 1990, de teama de a nu fi recunoscuti si trasi la raspundere pentru faptele savarsite lor impotriva populatiei, toti activistii PCR si securistii, care au fost instrumente ale dictaturii ceausiste, au disparut din institutii si din fabrici.
Din pacate, alegerea in functia de Presedinte al lui Iliescu la data de 20 mai 1990, in duminica orbului, a insemnat restauratia regimului comunist.

Dupa mai 1990, s-au reinstaurat la putere fostii activisti ai PCR si nomenclatura securista, ei au reaparut in toate intreprinderile de stat, pe care au inceput sa le capuseze.
Toate afacerile fabricilor de stat au ajuns sa fie desfasurate prin intermedierea firmelor private ale fostilor nomenclaturisti securisto-comunisti si colaboratorilor Securitatii, care pana in 1989 au fost stalpii dictaturii Ceausiste.
Ei au dat legi prin care sa poata sa privatizeze intreprinderile de stat “pe un dolar”, in timp ce populatia, intoxicata cu lozinci de tipul “nu ne vindem tara”, nu era informata cu privire la planurile acestor politruci de a acapara fabricile aflate in proprietatea tuturor romanilor.
“Baietii destepti” din fosta nomenclatura a PCR si a Securitatii au capusat, au falimentat, au inchis si au vandut la fier vechi peste 1600 de intreprinderi de stat.
Rezultatul a fost distrugerea economiei nationale si pierderea a milioane de locuri de munca in Romania.
A urmat exodul fortei de munca din Romania, peste 4 milioane de romani au ajuns sa pribegesca prin strainatate nevoiti, pentru a supravietui, sa accepte joburi adesea umilitoare si prost platite.
In tara au ramas alte 4 milioane romani fara locuri de munca, cu un nivel de trai foarte scazut, care supravietuiesc din ajutorul social, pentru plata caruia Guvernul imprumuta anual milioane de euro.  

Dupa ce au falimentat fabricile si le-au vandut la fier vechi, fostii tovarasi din PCR si din nomenclatura securista, au dorit sa ia gratuit si terenul pe care acestea erau situate.
In acest scop a fost data Hotararea de Guvern nr. 834 din 14 decembrie 1991.

In data de 02.06.2015, in sedinta de plen a Consiliului Local Timisoara am avut doua interpelari.
In prima interpelare am reamintit ca PSD Timis continua sa ocupe abuziv imobilul din Spl. T. Vladimirescu nr.26, care apartine patrimoniului Municipiului Timisoara.
Este deja arhicunoscut ca in contractul de inchiriere, incheiat intre PSD Timis si Primaria Municipiului Timisoara, la Art. 6 este stipulat: ,,Nerespectarea termenului de plata, respectiv ultima zi a lunii pentru care face plata, se penalizeaza cu 0,5% pe zi intarziere din suma datorata.
Dupa perioada de 60 de zile contractul este reziliat de drept.

In termen de 7 zile chiriasul se obliga sa puna la dispozitia locatorului spatiul in cauza”.
PSD Timis nu platise chiria din septembrie 2013 si pana in mai 2015, deci contractul de inchiriere este reziliat de drept, din noiembrie 2013.  

Actionarea in instanta a PSD Timis, pentru rezilierea contractului de inchiriere, a fost facuta cu mare intarziere, la data de 24 aprilie 2015.
Prin urmare, tinand cont de cele prevazute in contractul de inchiriere, Directia Fiscala trebuia, inca din noiembrie 2013, sa initieze demersurile pentru a obtine evacuarea imobilului si punerea acestuia la dispozitia locatorului, adica Primaria Municipiul Timisoara, pentru ca imobilul sa fie folosit in interes public.

Fiind o cladire impozanta, cu 4 niveluri, 957mp suprafete locative si 1360 mp teren aferent, aflata in patrimoniul Timisoarei, imobilul este potrivit pentru a fi utilizat ca sediu de institutie publica.
In acest timp, unele institutii publice, inclusiv Inspectoratul Scolar Timis, platesc pentru sediu chirie lunara de mii de euro catre privati.
In a doua interpelare din sedinta de plen a CLT, am suspus atentiei situatia unei parcele de teren de 9250 mp, care apartine comunitatii, este situata in centrul Timisoarei pe bld. Revolutiei la nr. 5 si are ca administrator o societate privata ce realizeaza un profit urias, nu plateste niciun leu catre bugetul local, insa este principalul finantator al PSD.

Pe aceasta parcela este situat un complex hotelier si o parcare privata unde cetatenii, in patrimoniul carora se afla terenul, platesc pentru parcare 10 lei /ora catre acest administrator privat.
Societatea amintita administreaza gratuit acesta parcela si realizeaza un profit urias, insa Primaria Timisoarei nu incaseaza niciun leu pentru acest teren de 9250 mp situat ultracentral ( teren a carui valoare se ridica la peste 9 milioane de euro, intrucat in zona 1 mp valoreaza minimum 1000 euro).

Am solicitat Directiei Fiscale si Directiei Patrimoniu sa imi comunice in scris situatia acestei parcele si ce masuri vor lua in viitor.          
In interpelare am prezentat si extrasul de carte funciara referitor la parcela de teren de 9250 mp, situata pe bld. Revolutiei la nr. 5, in centrul Timisoarei, care apartine comunitatii, dar este data gratuit spre administrare acestei societati private.
Din pacate, nu am reusit sa atrag colaborarea colegilor in gasirea unei rezolvari favorabile pentru timisoreni si nici interesul presei.
Dupa interpelarea mea, neavand argumente legale si nici morale, reprezentantii PSD au recurs la minciuni, calomnie si jigniri.

Consilierul Toanca (PSD) este cel care a si semnat hotararea de consiliu local prin care, in 2012, a fost aprobata inchirierea de catre PSD a imobilul din spl. T. Vladimirescu  nr. 26.          
Conform declaratiei lui Toanca, lupta mea pentru ca patrimoniul local sa fie administrat corect, in folosul timisorenilor, are, sensul zicalei “cainele moare de drum lung si prostul de grija altora”.  
Da, eu mor de grija administrarii corecte si in folosul timisorenilor a patrimoniului local si, din pacate pentru PSD Timis, s-a dovedit ca nu sunt prost si ca nu pot fi redus la tacere.
Nu voi accepta sa inchid ochii la folosirea abuziva, de catre PSD Timis, a patrimoniului timisorenilor.

Din anul 2007, Romania este membra a Comunitatii Europene.
Cum este posibil ca in anul 2015 sa se dea unui privat, gratuit, un teren care apartine timisorenilor?  
Din pacate, fie din lipsa de curaj, fie din interese meschine, nu se vorbeste despre Hotararea de Guvern nr. 834/1991, care a permis devalizarea patrimoniului tarii.
Toata lumea e muta, surda si oarba.

In anul 2015, fiind membri ai Comunitatii Europene, noi nu putem permite jaful din patrimoniul local sau al statului, in baza unei Hotarari data de un Guvern de tovarasi pusi pe inavutire din patrimoniul statului, in anul 1991, in vremurile Iliesciene, in care s-a produs reinstaurarea la putere a nomenclaturii securisto-comuniste.
Dupa aderarea la Comunitatea Europeana legislatia romaneasca trebuia armonizata cu cea europeana in decurs de 5 ani.
Aceasta Hotarare de Guvern nr. 834/1991 este in contradictie cu legislatia europeana, cu orice norma morala si cu bunul simt.

Trebuie sa cerem anularea Hotararii de Guvern nr. 834 din 14 decembrie 1991, altfel noi, timisorenii, vom ramane si fara terenurile din centrul orasului, ele urmand a fi luate gratuit de aceleasi grupuri de interese care s-au imbogatit prin acapararea, falimentarea si distrugerea fabricilor din Timisoara.
             
Consilier local,
Folica Petrica

Documente atasate

Unele documente sunt in format PDF si pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu il aveti il puteti descarca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

Descarca Hotarare nr. 834 din 14 decembrie 1991
 
Tip fisier : PDF | Dimensiune fisier : 150.05 Kb
Descarca CF Conti
 
Tip fisier : PDF | Dimensiune fisier : 1.55 Mb
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.