Cand si ce filme pot privi timisorenii la caravana documentarelor?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.04.2014 16:53 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Cinefilii şi impatimiţi ai documentarelor din Timişoara, duminica, 6 aprilie, sunt aşteptaţi pentru o zi plina de proiecţii la Caravana Docuart.
Incepand cu ora 14, la Filarmonica Banatul, sala Capitol, vor rula documentare romaneşti premiate in 2013 la Bucureşti Docuart Fest şi nu numai.
De asemenea, criticul de film, Florin Barbu, şi regizoarea documentarului "aici… adica acolo", Laura Capaţana Juller, vor purta discuţii cu publicul şi vor impartaşi din experienţa lor cinematografica intr-o sesiune inedita de Q&A.
Tinerii studenţi sau iubitori ai lumii cinematografice sunt incurajaţi sa participe şi sa descopere o realitate surprinsa altfel prin ochiul camerelor de filmat.
Documentarele aduc la suprafaţa probleme sociale ale zilelor noastre, dar şi poveşti nespuse.

“Sunt bucuroasa ca <<aici... adica acolo>> va fi proiectat la Timişoara, un oraş splendid, cu o viaţa culturala bogata in care ma intorc mereu cu mare drag. Abia aştept sa cunosc publicul de film timişorean, despre care am tot auzit ca este foarte fain. Sper sa vina mulţi cinefili, dar şi oameni direct atinşi de migraţie, care au contact cu copii ai caror parinţi sunt plecaţi la munca in strainatate”, spune Laura Capaţana Juller.

Intrarea este libera, iar echipa Docuart va aşteapta cu nerabdare sa luaţi parte la un eveniment cultural realizat din pasiune pentru fiecare dintre voi.
Caravana Docuart este un ecou al festivalului de film documentar Bucureşti Docuart Fest şi aduce in oraşul dumneavoastra cele mai bune documentare premiate la festivalul de la Bucureşti.
Proiectul caravanei este organizat de asociaţia Docuart cu sprijinul CNC (Centrul Naţional al Cinematografiei).

Program Caravana Docuart /  6 aprilie 2014

14:15 „In umbra castelului”, regia lui Csibi Laszlo, caştigator al premiului pentru cel mai bun film documentar studentesc la Bucureşti Docuart Fest. / 23 min.
„Carpe Noctem”, regia Constantin Radu Vasile, caştigator al premiului pentru cea mai buna regie, sectiunea documentar studentesc la Bucureşti Docuart Fest. Filmul vorbeşte despre relaţia a doua persoane cu dizabilitaţi de vedere. / 14 min.
„Dupa FEL şi CHIP” regia Paula Onet, caştigatoare a premiului pentru cea mai buna imagine, sectiunea documentar studentesc. / 22 min.
„Stremt 89”, regia Anda Puscas şi Dragos Dulea, /  13 min., caştigator al trofeului Docuart Fest 2013. Proiectia va fi urmata de o sesiune de intrebari la care vor raspunde realizatorii documentarului.
Pauza
16:30 „Viaţa dupa gratii”, documentar experiment realizat de 12 deţinuţi din Penitenciarul Rahova din Bucureşti. Filmul are la baza 12 mini-documentare realizate dupa scenariu şi regie proprie, coordinator Daniela Apostol.
17:30 „Exploratorul”, regia Titus Muntean şi Xantus Gabor. Filmul urmareşte firul vietii lui Emil Racovita, fondator al unei noi ştiinte, biospeologia şi al primului Institut de speologie din lume de la Cluj. Productie cu rol de document. /  70 min.
Pauza
19:00 „aici adica… acolo”, /  75 min, prezentat in cadrul Bucureşti Docuart Fest in afara programului compe-titional, in regia Laurei Capatana Juller.
Un film despre o problema globala vazuta la microscop. Proiectia documentarului va fi urmata de o sesiune interactiva de intrebari cu publicul, la care va participa regizorul documentarului, Laura Capatana Juller.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.