Cand un copil este rapit

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.07.2014 14:44 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - La data de 12 iulie, intre orele 17.30 - 20, in incinta bazei de agrement Monte Carlo, din comuna Sag, va avea loc o simulare a unei situatii de criza prevazuta in Mecanismul National ,,ALERTA RAPIRE COPIL!”.

Sambata, 12 iulie, politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis, reprezentanti ai Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, efective ale Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timis, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Banat”, Gruparii  Mobile de Jandarmi Timisoara, parteneri publici/privati si voluntari vor desfasura o actiune de simulare a unui caz de rapire copil.
Obiectivul principal al actiunii il reprezinta  cresterea gradului de incredere al cetatenilor in autoritatile publice competente in  gestionarea situatiilor de criza de natura celor simulate, pentru intarirea, astfel, a climatului de siguranta publica.  


 
,,ALERTA RAPIRE COPIL” este un mecanism national de alertare a populatiei in cazul rapirii sau disparitiei unui copil, in imprejurari in care viata sau sanatatea acestuia este pusa in pericol, o campanie initiata de Inspectoratul General al Politiei Romane, in parteneriat cu Ministerul Public si Centrul Focus, in cadrul proiectului CALLERT, cofinantat de Comisia Europeana.
Actiunea vizeaza simularea unui caz de rapire copil, avand ca scop evaluarea reactiei cetatenilor in cazul declansarii unei alerte de acest gen, viteza de reactie a partenerilor publici si privati, aflati pe raza judetului nostru, precum si cea a voluntarilor care doresc sa ne acorde sprijin in astfel de situatii.

In aceeasi zi, incepand cu orele 13.30, Formatiunea de Interventie Rapida pe baza de Voluntariat Salvo Timisoara organizeaza, in locatia respectiva, un curs de prim-ajutor gratuit la care sunt invitati sa participe toti cei interesati.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.