Canicula arde la... contraventie

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.07.2012 10:47 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În data de 9 iulie, un număr de 8 de persoane au apelat la punctele de prim ajutor înfiinţate de Direcţia de Sănătate Publică Timiş (o solicitare la punctul de la Opera Română, nicio solicitare la Gara de Nord, o solicitare în Piaţa 700, 3 solicitări în Piaţa Badea Cârţan şi 3 solicitări la Casa de Cultură din Lugoj).

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Timiş a fost solicitat pentru 2 persoane căzute în stradă. Nu s-au înregistrat decese din cauza caniculei.
Direcţia de Sănătate Publică Timiş, prin Serviciul de control în sănătate publică, a efectuat un număr 19 de acţiuni de control în unităţi publice (4 unităţi de alimentaţie publică, 3 unităţi de cazare, 5 magazine, 4 întreprinderi, 3 farmacii.
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş a verificat, în data de 9 iulie, un număr de 9 operatori economici, din care 4 operatori economici prestatori de servicii de alimentaţie publică, 1 operator economic prestator de servicii nealimentare, 2 operatori economici care prestează servicii în incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot, 2 magazine alimentare. În urma verificărilor s-au constatat abateri referitoare la neafişarea preţurilor la produsele alimentare,neafişarea pe listele de meniu a gramajelor pentru porţiile servite, comercializarea de produse fără ca eticheta să conţină informaţii în limba română, depozitarea incorectă a alimentelor. Pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor s-au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale (3 avertismente şi 3 amenzi contravenţionale, în valoare de 25.000 de lei).
Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş a efectuat, în data de 5 iulie, controale la 9 unităţi economice.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat al judeţului Timiş a intervenit pentru limitarea şi stingerea unor incendii de vegetaţie uscată în localităţile Timişoara, Lugoj, Foeni, Gătaia şi Victor Vlad Delamarina. A ars, cumulat, o suprafaţă de 12.500 m2 vegetaţie uscată şi mirişte şi fân.

 

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.