Canicula fara traducere in limba romana

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.07.2012 11:50 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În data de 10 iulie, un număr de 32 de persoane au apelat la punctele de prim ajutor înfiinţate de Direcţia de Sănătate Publică Timiş (14 solicitări la punctul de la Opera Română, 3 solicitări la Gara de Nord,nicio solicitare în Piaţa 700, 12 solicitări în Piaţa Badea Cârţan şi 3 solicitări la Casa de Cultură din Lugoj).

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Timiş a fost solicitat pentru 1 persoană căzute în stradă. Nu s-au înregistrat decese din cauza caniculei.
Direcţia de Sănătate Publică Timiş, prin Serviciul de control în sănătate publică, a efectuat un număr 22 de acţiuni de control în unităţi publice (5 unităţi de alimentaţie publică, 4 unităţi de cazare, 1 magazin, 1 unitate de producţie alimentară, 1 depozit de suplimente alimentare, 3 magazine desfacere suplimente alimentare, 3 cabinete medicale, 3 întreprinderi, 1 farmacie). A fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 1.000 lei.
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş a verificat, în data de 10 iulie, un număr de 9 operatori economici, din care 4 operatori economici prestatori de servicii de alimentaţie publică, 2 operatori economici prestatori de servicii nealimentare, 1 operator economic care prestează servicii în incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot, 2 magazine alimentare.
În urma verificărilor s-au constatat abateri referitoare la neafişarea preţurilor la produsele alimentare, neafişarea pe listele de meniu a gramajelor pentru porţiile servite, comercializarea de produse fără ca eticheta să conţină informaţii în limba română, depozitarea incorectă a alimentelor. Pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor s-au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale (1 avertisment şi 2 amenzi contravenţionale, în valoare de 20.000 de lei).
Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş a efectuat, în data de 5 iulie, controale la 6 unităţi economice.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat al judeţului Timiş a intervenit pentru limitarea şi stingerea unor incendii de vegetaţie uscată în localităţile Liebling şi Jimbolia. A ars, cumulat, o suprafaţă de 3.100 m2 vegetaţie uscată şi mirişte şi fân. Totodată au fost efectuate controale pe linia prevenirii incendiilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.