CANICULA, FURTUNA, PLOAIE, CANICULA, FURTUNA, PLOAIE. Vezi ce spun METEOROLOGII!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.07.2017 13:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
BANAT
Incepand din data de 25 iulie şi pana spre sfarşitul primei saptamani de prognoza, temperaturile vor fi semnificativ mai scazute decat cele inregistrate pana atunci, astfel ca maximele vor fi de 25...28 de grade, iar minimele de 12...15 grade, in medie regionala. Apoi, pentru cea de-a doua saptamana, estimarile indica o creştere importanta a valorilor termice,
astfel ca luna august va debuta cu o vreme caniculara.
Ploi mai frecvente şi local mai insemnate cantitativ, in special in zona deluroasa, vor fi in jurul datei de 25 iulie, insa fenomene de instabilitate atmosferica vor fi posibile cu caracter local pe tot parcursul primei saptamani.
CRISANA
Incepand din data de 25 iulie şi pana spre sfarşitul primei saptamani de prognoza, temperaturile vor fi semnificativ mai scazute decat cele de pana atunci, urmand a se inregistra maxime de 24...28 de grade şi minime de 12...15 grade, mediat pe regiune. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate valori termice in creştere, astfel ca debutul lunii august va fi unul canicular.
Ploi mai frecvente şi local mai insemnate cantitativ vor fi in jurul datei de 25 iulie, insa fenomene de instabilitate atmosferica vor fi posibile cu caracter local pe tot parcursul primei saptamani.
TRANSILVANIA
Dupa data de 25 iulie şi pana la sfarşitul primei saptamani de prognoza, temperaturile vor fi semnificativ mai scazute decat cele inregistrate pana atunci, astfel ca vor fi, mediat pe regiune, maxime de 23...27 de grade şi minime de 11...15 grade. Apoi, pentru cea de-a doua saptamana, estimarile indica o creştere apreciabila a valorilor termice, cele diurne in jurul a
30 de grade, in medie.
In intervalul 24 - 29 iulie fenomenele de instabilitate atmosferica vor fi relativ frecvente, iar in jurul datei de 25 iulie ploile vor fi insemnate cantitativ.
MARAMURES
Dupa data de 25 iulie şi pana spre sfarşitul primei saptamani de prognoza, temperaturile vor fi semnificativ mai scazute decat cele inregistrate pana atunci, urmand a se inregistra, in medie, maxime de 23...26 de grade şi minime de 12...15 grade. Apoi, pentru cea de-a doua saptamana, estimarile indica o incalzire apreciabila a vremii pana la valori medii
diurne in jurul a 30 de grade.
Pe parcursul primei saptamani vor fi fenomene de instabilitate atmosferica relativ frecvente, iar temporar, mai ales in jurul datei de 25 iulie, ploile vor fi insemnate cantitativ.
MOLDOVA
La inceputul intervalului de prognoza, vremea se va menţine calduroasa, in special in jumatatea de sud, cu medii ale valorilor diurne de 29...31 de grade şi ale celor nocturne de 17...19 grade. Din data de 27 iulie racorirea vremii va fi apreciabila, astfel ca pana la sfarşitul lunii iulie temperaturile maxime vor fi de 24...28 de grade, iar cele minime de 13...16 grade, mediat pe regiune. Pentru debutul lunii august este estimata o creştere importanta a temperaturilor, vremea redevenind calduroasa.
In perioada 24 - 29 iulie fenomenele de instabilitate atmosferica vor fi relativ frecvente, iar temporar, mai ales intre 26 şi 27 iulie, ploile vor fi insemnate cantitativ.
DOBROGEA
Vremea calduroasa va persista in primele zile ale intervalului de referinţa in partea continentala, iar media regionala a maximelor va fi de 29...31 de grade, iar a minimelor de 19...22 de grade. Dupa data de 27 iulie o racorire se va produce in toata regiunea, deteminand valori diurne de 26....28 de grade şi nocturne de 17...20 de grade, in medie.
Pentru cea de-a doua saptamana, estimarile indica o tendinţa de creştere a temperaturilor de o la zi la alta, vremea redevenind calduroasa.
Probabilitatea pentru ploi frecvente, in general moderate cantitativ, va fi mai ridicata in jurul datei de 27 iulie, insa şi in celelalte zile ale primei saptamani din intervalul de referinţa vor fi posibile manifestari de instabilitate atmosferica, dar pe arii restranse.
MUNTENIA
La inceputul intervalului de prognoza, vremea se va menţine calduroasa, in special in jumatatea de sud, cu medii ale valorilor diurne de 29...31 de grade şi ale celor nocturne de 17...20 de grade. Din data de 27 iulie racorirea vremii va fi apreciabila, astfel ca pana la sfarşitul lunii iulie temperaturile maxime vor fi de 26...29 de grade, iar cele minime de 14...17 grade, mediat pe regiune. Pentru debutul lunii august este estimata o creştere importanta a temperaturilor, vremea redevenind calduroasa, local posibil caniculara.
In perioada 24 - 29 iulie vor fi manifestari de instabilitate atmosferica cu caracter local, iar in jurul datei de 27 iulie ploile vor fi pe arii extinse şi insemnate cantitativ.
OLTENIA
Dupa o prima zi caracterizata de o vreme calduroasa, local caniculara in sudul regiunii, temperaturile vor incepe sa scada uşor şi treptat, astfel ca la mijlocul saptamanii media valorilor maxime va fi de 27...28 de grade, iar a minimelor de 14...18 grade. Ulterior, vremea se va incalzi din nou, iar debutul lunii august va fi cel mai probabil unul canicular.
Probabilitatea pentru ploi frecvente şi insemnate cantitativ va fi mai ridicata in jurul datei de 25 iulie, insa şi in celelalte zile ale primei saptamani din intervalul de referinţa vor fi manifestari de instabilitate atmosferica cu caracter local.
LA MUNTE
Vremea se va racori treptat, de la o zi alta, incepand din 25 iulie, astfel ca in a doua parte a saptamanii vor fi temperaturi maxime de 14...18 grade şi minime de 8...12 grade, in medie. Apoi, valorile termice vor creşte din nou, astfel ca luna august va debuta cu o vreme calda, estimarile indicand o medie diurna de 19...22 de grade şi nocturna 10...13 grade.
In perioada 24-29 iulie probabilitatea pentru averse se va menţine ridicata in toate masivele şi vor fi intervale in care ploile vor fi insemnate cantitativ.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.