Canicula News

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.07.2012 16:46 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În data de 5 iulie, un număr de 47 de persoane au apelat la punctele de prim ajutor înfiinţate de Direcţia de Sănătate Publică Timiş (5 solicitări la punctul de la Opera Română, 5 solicitări la Gara de Nord, 3 solicitări în Piaţa 700, 23 solicitări în Piaţa Badea Cârţan şi 11 solicitări la Casa de Cultură din Lugoj).
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Timiş a fost solicitat pentru 3 persoane căzute în stradă. Nu s-au înregistrat decese din cauza caniculei.
Direcţia de Sănătate Publică Timiş, prin Serviciul de control în sănătate publică, a efectuat un număr 16 de acţiuni de control în unităţi publice (6 unităţi de alimentaţie publică, 5 unităţi de cazare, 5 unităţi de comercializare produse alimentare). Nu au fost aplicate sancţiuni.
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş a verificat, în data de 5 iulie, un număr de 11 operatori economici, din care 5 operatori economici prestatori de servicii de alimentaţie publică, 4 operatori economici prestatori de servicii nealimentare, 2 operatori economici care prestează servicii în incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot. Pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor s-au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale (5 avertismente şi 2 amenzi contravenţionale, în valoare de 20.000 de lei) şi s-a dispus măsura de oprire definitivă şi retragere din circuitul consumului a 24,5 kg produse alimentare.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş a efectuat, în data de 5 iulie, controale la 9 unităţi economice.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat al judeţului Timiş a intervenit pentru limitarea şi stingerea unor incendii de vegetaţie uscată în localităţile Lugoj, Făget, Cenad, Becicherecu Mic, Saravale, Deta, Voiteg, Parţa, Bazoşu Nou, Periam şi Tomnatic. A ars, cumulat, o suprafaţă de 28.150 m2 vegetaţie uscată şi mirişte.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.