Cannabisul? Obisnuinta pe drumurile timisorene!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.08.2012 10:35 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În noaptea de 24/25.08.2012 poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Timişoara, în vederea asigurării unui climat corespunzător de siguranţă civică,a prevenirii şi combaterii fenomenului criminogen înregistrat în zona discotecilor, barurilor şi altor unităţi de alimentaţie publică cu profil similar. 

În urma activităţilor desfăşurate au fost constatate 10 infracţiuni, trei dintre dosare fiind întocmite conducătorilor auto care au fost depistaţi conducând deşi aveau o alcoolemie peste limita legală, iar alte două dosare penale au fost întocmite pentru deţinere în vederea consumului de substanţe stupefiante şi pentru conducere sub efectul acestor susbstanţe.
Astfel pe strada Liege, din municipiul Timişoara I. T. Ionuţ, de 23 de ani, a fost depistat conducând un autoturism în portbagajul căruia au fost găsiţi trei saci în care se aflau plante susceptibile a fi cannabis. Cu privire la provenienţa plantelor, atât conducătorul auto, cât şi cei doi pasageri din autoturism, au declarat că au găsit sacii într-o parcare dintr-o localitate timişeană de unde i-au luat pentru consum propriu, recunoscând, totodată, că au consumat o ţigară confecţionată artizanal din substanţa provenită din saci. Având în vedere cel constatate, conducătorul autoturismului a fost testat, rezultatul fiind pozitiv la THC(cannabis). În cauză a fost întocmit dosar penal, cazul fiind preluat de poliţiştii Serviciului Antidrog Timişoara.
În cursul aceleaşi nopţi, N. M. Alin, de 22 de ani, a fost depistat conducând un autoturism pe strada Lucian Blaga, sub influenta substanţelor stupefiante, rezultatul testării fiind pozitiv la consumul de cannabis. Conducătorului auto i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care se află sub influenta substanţelor stupefiante sau cu efecte similare acestora şi pentru că în interiorul autoturismului au mai fost găsite mucuri de ţigară de cannabis, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate i-au întocmit conducătorului auto dosar penal şi pentru deţinere în vederea consumului de droguri de risc.
Tot cu ocazia acţiunii au fost sancţionate contravenţional 82 de persoane, dintre care 43 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 şi 37 pentru încălcarea regulilor de circulaţie (consum de alcool, viteză excesivă, neportul centurii de siguranţă, etc.). Sase dintre conducătorii auto care au fost depistaţi încălcând normele rutiere au rămas fără permisul de conducere, iar în două situaţii poliţiştii au dispus ridicarea certificatelor de înmatriculare ale autoturismelor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.