Cantece si dansuri multietnice la frontiera romano-sarba

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.06.2014 19:10 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Primaria comunei Ghilad anunta organizarea primei etape a Festivalului „Turismul in Banat”, din cadrul proiectului transfrontalier „Inceputul dezvoltarii turismului in zona transfrontaliera Bela Crkva şi Ghilad”. 

Evenimentul se va desfaşura in perioada 6 - 8 iunie 2014 in satul Grebenać, municipalitatea Bela Crkva (Serbia).

„Turismul in Banat” ofera oportunitatea participanţilor, turistilor, administraţiei publice locale şi locuitorilor din zona de frontiera romano-sarba de a participa la diferite competiţii sportive, spectacole de muzica populara, cantece şi dansuri multietnice, parada portului popular, concursuri gastronomice, prezentarea produselor locale bine cunoscute in zona.

Proiectul Inceputul dezvoltarii turismului in zona transfrontaliera Bela Crkva si Ghilad vizeaza cooperarea bilaterala in domeniul promovarii turismului cultural si contribuie la dezvoltarea locala a celor doua comunitaţi prin imbunataţirea infrastructurii turistice locale.

In cadrul proiectului sunt prevazute a se organiza, atat de partea romana, cat si de partea sarba, diverse activitati de promovare turistica a zonei transfrontaliere, cate un seminar de promovare a turismului, precum si lansarea primei etape a evenimentului cultural–sportiv intitulat „Turismul in Banat”.

Pentru a oferi infrastructura necesara organizarii, pe viitor, a cat mai multor actiuni turistice, sportive si culturale comune, prin proiect se va construi o arena multifuncţionala sub forma unui balon de tip tensiostatic de peste 1000 m.p. in Ghilad, iar in Bela Crkva se va moderniza terenul de fotbal din Grebenac.

Valoarea totala a proiectului este de 522.000 euro, din care 85% reprezinta finanţare europeana nerambursabila, comunei Ghilad revenindu-i 457.000 euro.
Durata proiectului este de 15 luni, iar implementarea se va face simultan in Ghilad şi Bela Crkva.

La eveniment sunt aşteptaţi sa participe peste 100 de persoane din Romania şi 350 de persoane din Serbia, alaturi de oficialitaţi ale administraţiei publice locale şi regionale din partea romana si sarba.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.